Bambu lab a1 cihazımda destek sorunu yaşamaktayım. gözlemlediğim kadarıyla 1 cm yüksekliğe geldiğimde destek nozzle çarpması sonucu kırılıyor. son denediğim 12 testin hepsinde başarısız oldum. sadece 1 tane olay işime yaradı. bağımsız destek yüksekliğini kapatınca sorun veren modeli basabildim lakin başka model basarken işe yaramadı. bu neden olabilir? tabla yapışma sorunu çekmiyorum. akış da sorunsuz ve neden nozzle desteğe çarpıyor?
Bambu lab a1 cihazında destek sorunu
Bambu Lab
Bambu lab a1 cihazında destek sorunu
03.12.2025 07:58
3 Yanıt
64 Görüntülenme
0 Beğeni
Yanıtlar 3
Bende aynı sorunu yaşadım hız etkiliyor tabla sıcaklığı etkiliyor birde attığın dosyayı sıfırdan bir daha yazdır hiç birşey yapma desteği aç ama ayarlariyla oynama biz ayarları ile oynadıkça o destek kendini naza cekiyor
Selamlar efenim,
Bağımsız destek uzaklığın nedir ? 0.4 nozzle ile top set distance 0.25 ve 0.3 arasında olmalı bu da layer height a göre değişiyor.
İstersen google da "slicer top set distance recommended" diye arama yaparsan orda da daha ayrıntılı açıklamalar bulabilirsin :)
(Terimlerin türkçesini bilmediğim için direk ingilizceden yürüyorum hatam olursa affola) :)
@resin_lover bağımsız destek uzaklığı destek ve parça arasındaki mesafeyi kastediyor ben onu 0.275 yapıyorum
Son Açılan Konular
Bambu Lab - Diğer Konular
Bambu lab a1 combo almak istiyorum
2 Yanıt
12 Görüntülenme
Bambu Lab Hotend Tavsiyesi: Hangi Hotend Daha Sorunsuz?
1 Yanıt
18 Görüntülenme
Ams 2. Slot çalışmıyor
5 Yanıt
28 Görüntülenme
Bambu Lab Yazıcılarda Filament İsrafı ve Zaman Kaybına Son
5 Yanıt
41 Görüntülenme
Bambu Lab a1 Yazıcıda Filament Sıkışması ve “Extruder Anorm...
2 Yanıt
46 Görüntülenme