Abi ben bir türlü cihazın içindeki Bench figürünün hızını kendi baskilarimda alamadım bulamadimda ayarları bilen var mı varsa yardımcı olabilir misiniz
Bambu lab A1 combo
Bambu lab A1 combo
Yanıtlar 3
Selamlar,
Her print aynı hızda basılmıyor genelde. Bunu etkileyen çok faktör var. Mesela ilk katmanlar her zaman normalden daha yavaş basılır, printin dış duvarları içinden daha yavaş basılır. İç dolgu olup olmaması, dolgu desenlerindeki fark bile yazım hızını etkiler.
@Emresoft Yazıcımı ilk aldığımda ben de neden o hızlara çıkamadığımı ve o sürelere neden düşemediğimi düşünüyordum.
Daha sonra farkına vardım ki filament ayarlarında "daha iyi soğutma için baskıyı yavaşlat" diye bir seçenek oluyor. Bu aktifse baskınız yavaş olur.
Onun dışında hızı etkileyen en önemli faktör ivme. İvmeyi de "sarsıntı" kısıtlıyor. Sarsıntıyı ve ivmeyi max değerlerde kullanırsanız ve bahsettiğim "daha iyi soğutma için baskıyı yavaşlat" seçeneğini devre dışı bırakırsanız o hızlara ulaşabilirsiniz.
Ben denedim ama beceremedim zaten cihazda bu karışıklıklar var 120 saaatte sıfır sesi değişti hatalar arttı