Kullanıp memnun olduğunuz filament markaları nelerdir?

Filament

Kullanıp memnun olduğunuz filament markaları nelerdir?

Konuyu Açan
Bekir06
🍀 Yeni Üye
04.12.2025 19:55
7 Yanıt
93 Görüntülenme

Çeşitli markalardan farklı renklerde filament kullandım baskı kaliteleri renklerde bile değişiklik gösterdiğini gördüm çok kötü bir marka dediğim olmadı bir daha almayacağım dediğin bir marka daha olmadı denk gelince diğer deniyorum. Microzey, istanbulflament,elas,porima,flashforge, robo90, vb markalar kullandım ağırlık microzey ve elas kullanıyorum.Şuan filenta siyah kullanıyorum güzel mat bir siyahı fiyatınıda göz önünde bulundurursak kalite bozulmazsa adını duyurur.

Yanıtlar 7

HectorSalamanca

Merhaba, ben de daha önce sadece Elas3d ve Porima kullandım. Beyaz hariç hep colourshift filamant aldım ve de hiç pişman olmadım. Çünkü %30 daha uygun.

Açıkçası benim için sadece yüzey kalitesinin iyi olması ve tıkanma yapmaması önemli.

Piyasanın en ucuzu da Microzey'di. Ama araştırmalarım sonucunda pek güvenemediğim için almaktan vazgeçtim.

Şuanda da Filenta adında bir filament markası çıktı. Sanırım yeni çıktığı için piyasanın en uygun filamenti. Ben denemeye değeceğini düşünüyorum.

Microzey ve Filenta filamenti başka arkadaşlar da kullandıysa deneyimlerini bu konu başlığı altında bizlerle paylaşırsa verimli olur.

resin_lover

Selamlar efenim,

FDM için şuan sadece Bambu lab filamentleri kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Kalite olarak gerçekten iyiler ama biraz tuzlular.

ASL için Elegoo 8K Water washable Photopolymer resin kullanıyorum.

Daha önceden birçok filament denedim, aman aman bir daha tövbe diyebileceğim filament sayısı 1 elin parmağını geçmez.

Bunlar arasında Sunlu ve Esun filamentler bana göre bir daha tövbe klasmanında. Özellikle Sunlu... Nozzle mundar etmesi muazzam. Uzak durun derim :D

HectorSalamanca

Sunlu ve Esun'u daha önce kullanmadım fakat fiyatına baktığımda iyi kaliteli olduğunu düşündüğüm 2 markaydı. Tövbenizi görmemle fikrim değişti. BambuLab'in fiyatlarını şu an gördüm ve şok oldum diyebilirim :)

resin_lover

@HectorSalamanca evet cidden pahalı ama vaad ettiği kalite verilen paraya değiyor. Dürüst olmak gerekirse eğer ki kişisel kullanım için kullanıyor olsaydım sadece birkaç kilo alır kenara koyar özel zamanlarda filan kullanırdım ama satış için kalite şart ve şimdiye dek daha iyisi denk gelmedi malesef 😅

3dprinter.58

@Bekir06 ben creality hyper de kullandım valment de kullandım valment i daha çok beğendim hemde fiyat açısındanda da iyi

Uzy, Beta, Porima, Elas, filenta, Solvix, esun kullandım. Hiçbirinde bir sorun yaşamadım. Sadece elasda baskıdan önce firmanın verdiği ayarları yapmak gerekiyor.

Emresoft

Microzey elas3d son kullandığım valment filament var bunlar için konuşayım 

microzey başta bundan sonuç alamam diyorsun baskı iyi alamam diyorsun ama baskıda çok iyi sonuç aldım ayrıca flament makarasında sıkı sarım karmaşa yapışmada görmedim

elas3d renk güzel, takıyorum sıfır makarayı çızırtı başlıyor makara mı sıkı yoksa ben mi eksik yaptım diye düşünüyorum sonra baskı başlıyor tak sıkıştı hatası ama sıkışmamış sert bir şekilde sarılmış o yüzden hep bi emek isteyen flament  

valment hediye olarak ten rengi geldi  hiç arıza çıkartmadı aldı makine güzelce, modeli çizdi ne yapışma problemi nede sarkma veya sıkışma hiç göstermedi ama flament sürekli bambu lab a1 combo amsden düştü burda benim hatam olabilir