AMS İçindeki Filamentler ve Nem Sorunu

Genel Tartışma

AMS İçindeki Filamentler ve Nem Sorunu

Konuyu Açan
doruk
⚙️ Aktif Üye
08.12.2025 13:59
5 Yanıt
81 Görüntülenme

AMS içinde uzun süre kalan filamentlerin zamanla kırılma ya da baskı sırasında sorun çıkarma ihtimaline karşı, filamentlerle birlikte gelen küçük nem alıcı paketleri AMS’nin boş bölmelerine koymaya başladım. Mantıklı geldi çünkü içerideki havadaki fazla nemi en azından bir miktar azaltabileceğini düşündüm. Benim aklıma yatan bir çözüm oldu, fikir olarak da paylaşmak istedim.

Sizce bu yöntem işe yarar mı? Deneyen veya benzer bir şey yapan oldu mu?

Ekli dosyalara görselleri ekledim.

Ekli Dosyalar
WhatsApp Image 2025-12-08 at 13.53.15_c82eec4e.jpg
WhatsApp Image 2025-12-08 at 13.53.15_c82eec4e.jpg
327,3 KB

Yanıtlar 5

HectorSalamanca

Bence mantıklı olmuş.  Ben de vakumlu filament torbalarında saklıyorum ve önceki slika jelleri torbanın içine atıyorum. 

Silika jel diyoruz öyle nemi alıyor böyle nemi alıyor diye biliyoruz ama bunun ne kadarının doğru olduğunu bilmiyoruz. Belki de kullanım ömürleri o kadar uzun değildir. Birkaç kullanımdan sonra işe yaramıyor da olabilir.

erolblt

Bence de mantıklı bir yöntem olmuş, en azından belli bir süre için etkisi olacağını düşünüyorum. İstersen ekstra silika jel alıp AMS içine ekleme yaparak etkisini artırabilirsin.

Tabii yeni çıkan yazıcılarda AMS’lerin içinde artık dahili kurutma özellikleri gelmeye başladı, bu yüzden ileride bu tarz çözümlere çok da ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor.

https://www.rhino3dprinter.com/urun/rhinolab-repetg-filament-uretim-makinesi

Buraxel

Ben filament kurutucu kullanıyorum ve filament kullanımı bitince %15 in altına nemi düşürmeden filament kurutucudan çıkarmıyorum silika jelleri de kurutucuya atıyorum sonra vakumlu poşetle muhafaza ediyorum bence işe yarıyor çünkü geçen elimde makaranın dibinde diye kurutmadığım ve vakumlamadığım filamenti taktım ve baskı yarım kaldı filament kırıldı o yüzden özellikle nemli bölgelerdeyseniz kurutmaya veya vakumlu poşetlerde muhafaza etmeyi öneririm😉👍🏻

@Buraxel  Ams içinde ki nemi kurutmak için kullanmaya başladım ama farkı hissettirdi. Vakumlu poşet ve içine slika jel atmakta mantıklı kullanılmayanları uzun bir süre muhafaza edilebiliriz. Tabi en temiz çözümü kurutma makinesine atıp nemi düşürdükten sonra baskı almak oluyor :D 

Güzel fikir :D