Bambu Lab A1 yazıcımda baskı yaparken obje ya da destekleri tabladan düşüyor. Sonuç olarak baskı hatalı oluyor. Tablayı sürekli temizlememe rağmen tekrarlıyor. Nasıl çözebilirim?
Baskı Hatası
Baskı Hatası
Yanıtlar 9
Bence bu durum ilk katman tutunmasıyla ilgili olabilir. Tabla temiz olsa bile bazen yeterli olmayabiliyor. İlk katman yüksekliğini (Z offset) biraz düşürmeyi ve ilk katman hızını yavaşlatmayı deneyebilirsin. Tabla sıcaklığını birkaç derece artırmak da işe yarayabiliyor.
PLA Filament basıyorsan Prit veya saç spreyi kullanmak tutunmayı ciddi şekilde artırıyor. Desteklerle ilgili sorun varsa, support taban genişliğini biraz artırmak da faydalı olabilir.
@erolblt 'a katılıyorum.
Tabla sıcaklığını arttırmak. (Benimki 60. Tutunmadığı olmadı. Tutunmasaydı 65 yapardım.)
Z ofset. ( BambuLab A1'de manuel mi ya da ayarlanabiliyor mu bilemiyorum)
Pritt (Bolca)
Başlangıç katmanı hızı (Ben bunu dış duvar için 30-35, iç dolgu için 40-65 arasında kullanıyorum)
@Arven Deneme yapabildin mi ?
Evet bugün sıcaklığı arttırarak bir deneme yaptım ama yine destek tabladan ayrıldı. Bir sonrakinde support ayarlarını değiştirip tekrar deneyeceğim.
Bir de pritt kullanırsam tabla zamanla zarar görmez mi?
@Arven
-dosyada sorun varmı farklı dosya denemesi bak
-modele etek ekle etek model arasını 0 yap modeli tutsun
-kalibre yaparken izle herhangi bir yerde tabla tam oturmuş mu tablanın altında ince filament kalıntısı var mı yüzeysel bir kontrol et
-tablayı yıkıyorum dediniz yıkadıktan sonra elinizle tablaya değerseniz yağ yine geçer bazı yerlerde sorun olabilir düşük ihtimal
-dilimleme ayarlarında bazen slicer hata vermiyor modelin alt kısmı yamuk olabiliyor
- genelde destek ayarları standart kullanımda sorun yapmıyor ama modele görede değişiklik sağlamış olabilir ince kısımlarda bazen nozzle çapaklarındam dolayı İpliklenmeden dolayı yada zayıf dal çıktısı dayanamaya biliyor bu yüzden biraz daha detaylı düşünmek makinanızı biraz daha incelemek gerek sizin gözleminiz çok önemli.
@Arven ekleme yapmak istedim model küçük ise ve tutunma yüzeyi az ise raft da atabilirsin
Benim sabah yaşadığım problem nozuldaki vidaları sıktım düzeldi deneyebilirsin ben 120 saatinde sıktım
@erolblt Tree Support yerine normal support ayarını kullandım. Bu sefer baskı iyi sonuç verdi. Teşekkür ederim
@Arven Eğer sorunlu ve sorunsuz baskı sonucu görselleri varsa yüklerseniz bizim içinde bilgilendirme olur.