Filament

En iyi filament hangisi

N3DCraft
Konuyu Açan
N3DCraft
🥉 İlk Adım
12.12.2025 21:31
7 Yanıt
87 Görüntülenme

PLA filamentlerde en çok tercih ettiğiniz marka hangisi? Fiyat performans olarak bakıldığında hangisi alınmalı

Yanıtlar 7

3dprinter.58

@Arven ben creality hyper da kullandım valment de ama valment fiyat avantajı var hemde bende daha mantıklı

PLA filament markası konusu forumda her zaman tartışmalı oluyor, çünkü deneyimler kişiden kişiye değişebiliyor. 

Benim deneyimlerime göre Microzey Filament ve Filenta Filament fiyat-performans açısından gerçekten öne çıkıyor. 

Fiyat-performans odaklı dersen:

Microzey Filament

Filenta Filament

Neredeyse piyasadaki tüm marka modelleri deneyimledim.

Petg her marka kullabilirsiniz ucuza kaçabilirsiniz en az 10 marka denedim hiç birinde sorun yaşamadım.

ama Pla kafam rahat olsun derseniz net cevabım Esun

Remparts

En iyi filament baya göreceli bir kavram birsürü farklı filament denedim . (çoğunlukla pla ve hyper pla).

En Memnun kaldıklarım şunlar oldu

Creality Hyper flamentler favorim oldu

Valment,Beta ve ESUN dan memnun kaldım.

Valment ve Beta filamentler Fiyat performans açısından da güzel seçenekler.

HectorSalamanca

Eğer FDM yazıcıyla figür veya yüz hatlarının belli olmasını istediğiniz bir durum yoksa, açıkçası nozzle tıkanması yapmayan her filament bence kullanılabilir.

Yüzey kalitesi elbette önemli ama sıradan deneme baskıları için 1 kg filament alabilecekken 2 kg almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Creality hyper pla çok memnun bıraktı esun pla + da başarılı ben bu 2 markayı kullanıyom bi sorun yaşamıyom kolayla

resin_lover

Kişisel fikrim, eğer soru sadece en kaliteli filament hangisidir ise tartışmasız polymaker filament bence piyasanın 1 numarasıdır. Ancak fiyatları da piyasanın en pahalısı. Birçok filament kullandım ve şuanda sadece bambulab ın kendi filamentini kullanıyorum ve çok memnunum. Kalite olarak grrçekten iyiler.