Bambu Lab

Filament Saklama

N3DCraft
Konuyu Açan
N3DCraft
🥉 İlk Adım
15.12.2025 20:15
5 Yanıt
49 Görüntülenme

Kullanmak için açmış olduğum Filamenti nem almaması için güvenli bir şekilde nasıl saklayabilirim?

Yanıtlar 5

HectorSalamanca

1 makaranın sığabileceği kadar küçük olan filament saklama poşetleri var.

Her seferinde vakumlamaktan sıkıldım. Nadir kullandığım filamentleri (TPU gibi) vakumlayıp saklıyorum.

Onun dışındakileri vakumlamadan poşetin ağzını kapatarak saklıyorum. 

İçine de satın aldığım filamentlerden çıkan silika jelleri atıyorum.

erolblt

@Arven @Arven açılmış filamentleri saklamak için filament vakum torbaları kullanabilirsiniz. Bu ürünleri internette kolayca bulabilirsiniz. Filamenti dış ortamdan ve nemden korumada oldukça kullanışlı oluyor. Ürün görselini ekledim, inceleyebilirsiniz.

filament-saklama-poseti.webp.png
filament-saklama-poseti.webp.png
224,9 KB
3dprinter.58

@Arven Ben robo90 dan aldığım filament saklama poşeti kullanıyorum sizin işinizede yarar

Filamentleri saklamak için vakum torbası kullanabilirsiniz. Birden fazla filamenti aynı anda saklamak isterseniz büyük vakum torbaları var, içine 5–10 makara rahatlıkla sığıyor. Elektrik süpürgesiyle içindeki havayı da çekebilirsiniz.

yldrm3dcraft

Vakum torbası mantıklı ama uğraştırıcı diye düşünürsen züccaciyeden istediğin boyutta bir saklama kutusu al hava geçirgenliğini sıfıra indirmek için kapılara çekilen kauçuk fitil ile kapak ile kabın birbirine denk gelen dişlerine o fitili yapıştır içerisinede flament başı 100-150gr silika jel bırak