Baskı tablası ve nozul ısınmıyor

3D Printer

Baskı tablası ve nozul ısınmıyor

Konuyu Açan
DemikunX
🍀 Yeni Üye
16.12.2025 08:04
3 Yanıt
57 Görüntülenme

Merhabalar iyi forumlar, kenarda duran arızalı Bir twotress bluer 3 plus yazıcım var bu yazıcılar ile ilgili bilgisi olan varmı yazıcının baskı tablası ve nozul ısınmıyor internette de çok kaynak bulamadım yardımcı olabilecek birileri varmı?

Yanıtlar 3

erolblt

Tabla ve hotend kabloları kart üzerinde tam oturuyor mu

Ekranda sıcaklık değerleri normal mi (oda sıcaklığı gibi)

Eğer sıcaklıklar ekranda normal görünüp ısıtma başlamıyorsa, sorun büyük ihtimalle ana kart kaynaklı oluyor.

Remparts

Bu durumun sebebi güç kaynağından kaynaklanan bir arıza veya kablolar aracılığı ile elektriğin iletilmemesi . Muhtemelen Ana kartta bir sorun olabilir . sadece nozul de bir sorun olsaydı ektruder değiştir derdim . ama tablanın ayriyetten ısınmaması Ana kart veya Güç kaynağında bir sorun olduğunu gösterir . ekstra olarak yazıcıyı yanlış volt değerinde çalıştırdıysan buda ana kartı yakmış olabilir .

HectorSalamanca

Burda makinenin tüm özelliklerini denemenizi öneririm.

Ekrandan tıklayarak x y z eksenlerinde hareket sağlayabiliyor musunuz?

Fanları yine aynı şekilde ekrandan hız kontrolü yapabiliyo musunuz?

Mesela havya ile nozzle taklıyken nozzle'ı ısıttığınızda sıcaklık değeri değişiyor mu?

Ya da tablayı dondurucuya atın, sonra makineye takın ve sıcaklığın azalıp azalmadığını gözlemleyin.

Eğer bunları denedikten sonra bir değişim olmuyorsa o zaman anakart sorunu diyebiliriz.

Elinizde multimetreniz varsa hotent çıkışına gerilim gelip gelediğini kontrol ederek fişek arızası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ama tabla için bunu önermem. Çünkü eğer sökerseniz yeni bir sorun olarak tabla seviyesi problemiyle karşılaşırsınız.

Bahsettiğiniz makineyi hiç görmedim bile ama umarım tavsiyelerim size yardımcı olur.