Genel Tartışma

3d yazıcı secimi

Konuyu Açan
Zhtsahin
🥉 İlk Adım
16.12.2025 22:03
10 Yanıt
114 Görüntülenme

Merhabalar arkadaşlar yeni başlayacak olup cok marka ve secenek oldu icin ne almam gerektiğine karar veremiyorum öneriniz ne olurdu 

Kapalı kasa düşünüyorum ilk başlangıç hobi amaçlı olarak kendimi geliştirdim zaman ticari amaclı kullanmayı düşünüyorum bu yüzden dolayı kapalı kasa düşünüyorum her konuda kullana bilmek istiyorum 

Yüzeyi pürüzsüz baskı 

Yazılım hatası vs olmayan 

Tabla kalibrasyon problemleri olmayan 

Yani başlamadan arızalarla bogulmak istemiyorum 

Önerileriniz önemli ben ve benim gibi yeni başlayanlar için teşekkür ederim.. 

Yanıtlar 10

- Eklenti -

Kullanılan yan malzemeler önemli illaki ama esas konu onların harici genel olarak makina performansı yani 

Ve renkli baskı konusu da cok kafamı karıştırıyor aslında figür yapmak istedim zaman elle boyamak mı mantıklı yoksa direk renkli yazıcı tercih etmek mi 

Yani güncel olarak renkli ve tek renk olarak yazıcı fiyatları ciddi rakamlar değişiyor tabiki bu kişisel bi konu aslında ama sizin düşünceleriniz şahsi kararlarınız yorumlarınız ne olur 

HectorSalamanca

Tek renk için K1, K1C, K1MAX 

Renkli için K2 Combo

Figür düşünüyorsan SLA yazıcılara bakmanı öneririm.

Hem kapalı kasa hem de AMS desteği olduğu için Bambu Lab P1S’i önerebilirim. Ben kullanıyorum ve memnunum. Fiyat olarak AMS’siz modeller genelde 22.000 TL bandında, AMS’li setler ise 32.000 TL civarında oluyor.

Bu yazıcıyı hem ticari işler için hem de hobi amaçlı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabii burada en belirleyici etken bütçe oluyor. Arıza konusunda da çok sorun yaşatmıyor; nadiren bir şey olursa da gerek internette gerek burada forumda destek bulmak mümkün 🙂

Anycubic S1 Combo’da tabla kaynaklı bir sorun bulunmamaktadır. Ayarlar doğru yapılandırıldığında yapışma problemi yaşanmamaktadır. Kalibrasyon açısından stabil bir cihazdır; sessiz çalışır, renkli destek sunar, cloud işlemleri ve kapalı kasa yapısına sahiptir. Teknik özellikleri değerlendirildiğinde beklentileri karşılamaktadır.

3dprinter.58

@doruk @Zhtsahin @HectorSalamanca bence renkli olarak hı combo ve K2 güzel tanıdıklarım A1 combo kullanıyor çok sorun çıkarıyor bizim hı combo hiç sıkıntı çıkarmadı

Öneri ve düşünceleriniz için cok teşekkür ederim 

Bende zaten iki makina arasında kalmıştım kararsız kalıyorum siz biraz daha düşük bütce olarak söylemişiniz sanırım ben k2 ve P2 arasında gidip geliyorum uzun zamandır

P2 tedarik yedek parca vs gibi problemler var 

K2 yazılım tabla vs gibi şikayetler duyuyorum 

Günün sonunda bütün markalarda arıza durumunda kimsenin destek olmadını duydum 

Şahsi düşüncem

K2 plus baskı hacmi büyük daha güncel daha donanımlı bi makina yani hacim büyüdükçe daha kullanışlı olacagını düşünüyorum 

P2 de ise problemsiz odunu duydum sadece başka öyle bi artısı yok gibi

HectorSalamanca

@3dprinter.58 Yani size katılıyorum. A1 talebine yetişebilmek için sanırım kaliteden ödün vermeye başladılar. Herkesin renkli yazıcılarda ilk aklına gelen A1 olmasına karşılık bu kadar problem çıkartmasına rağmen alınacak bir yazıcı olduğunu düşünmüyorum. 

bsaatolye

😊 arkadaşlar çok güzel açıklamışlar söylenecek söz kalmamış 

ek olarak bizler ne kadar arızadan sorundan kaçmaya çalışsakta aslında o sorunların üstesinden gelince daha iyi öğreniyoruz bunuda unutmamak gerek 🫡

Yorumlarınız icin teşekkür ederim 

Remparts

Öncelikle Merhaba ufak bir stüdyo sahibi olarak deneyimlerimi paylaşim . yeni başlıyorsan Manuel kalibrasyonlu makinelerden uzak dur . kullanım kolaylığı, çok renkli ve baskı kalitesi istiyorsan sana tavsiyem Bambu Lab A1 ve AD5X . Ama ben tek renk basarım elle boyarım vs diyorsan Creality ender 3vs 3 se yi 10.000 - 13.000 Tl fiyat bandından alabilirsin eğer biraz daha bütçen varsa seçenekler çoğalıcaktır. Ender 3v3 ve 3vs3 gibi Türkiye de de yaygın olan modeller kullanabilirsin.