Şirket Kurmadan 3D Baskı Ürün Satışı Hakkında Bilgilendirme

Genel Tartışma

Şirket Kurmadan 3D Baskı Ürün Satışı Hakkında Bilgilendirme

erolblt
Konuyu Açan
erolblt
⚙️ Aktif Üye
18.12.2025 15:30
2 Yanıt
84 Görüntülenme

3D yazıcı ile bastığı ürünleri satan ya da satmayı düşünenler için küçük bir bilgilendirme konusu açmak istedim. Şirket kurmadan satış yapan veya bu konuyu araştıran çok kişi olduğunu görüyorum.

Dolap, Gardrops, Sopier, letgo, Sahibinden gibi platformlarda satış yapan var mı? Kullananlar varsa hangi platformda daha çok geri dönüş aldıklarını, hangi ürünlerin daha fazla ilgi gördüğünü paylaşabilir mi?

Henüz satış yapmayanlar için de bu konuyla ilgili detaylı bir blog yazısı hazırladık. Şirket kurmadan satış süreci, dikkat edilmesi gereken noktalar. Bilgi almak isteyenler blog bölümüne göz atabilir.

Deneyimi olanların paylaşımı, bu işe yeni başlayacaklar için yol gösterici olacaktır.

Daha detaylı bilgi için bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

https://www.3dprinterdestek.com/blog/3d-baski-urunlerini-sirket-kurmadan-satmak-mumkun-mu/77

Yanıtlar 2

HectorSalamanca

Ben de @erolblt 'a ek olarak şunları ekleyebilirim.

Bir muhasebeci tanıdığıma şahıs şirketi açsam, bu şirket dursa arada satış yapsam ne olur diye sordum. Kendisi satış hacmimin ne olacağını sordu. Çünkü hiç satış yapılmasa bile vergi bildirimi için muhasebe ücreti ve vergi pulu ödemesinin her ay 2.5-3 bin lira olacağını söyledi. Buna ek olarak satış üzerinden de kdv vereceğiz. Bana söylediğinin aksine büyük şehirlerde muhasebe ücretlerinin daha da pahalı olacağını düşünüyorum. 

Özetle hobi üreticilerinin şirketsiz olarak devam etmesinin daha makul olduğu kanaatindeyim.

Belirli bir seviyeye gelmeden şirket kurulumu yapmak bana da mantıklı gelmiyor. Zaten hobi amaçlı bir şeyler yapılırken, işin içine ek maliyetler girdiğinde kazanç elde etmek başta zorken daha da zorlaşıyor. Bu nedenle en doğrusu, şimdilik bu şekilde devam etmek gibi görünüyor.