Hangi 3d Yazıcıyı veya yazıcıları tercih ederdiniz ?

Genel Tartışma

Hangi 3d Yazıcıyı veya yazıcıları tercih ederdiniz ?

Remparts
Konuyu Açan
Remparts
⚙️ Aktif Üye
18.12.2025 18:45
6 Yanıt
60 Görüntülenme

Diyelim ki bir stüdyo kuracaksınız ve 50 bin Tl makinelere para ayırdınız . hangi makine ve makineleri satın alırdınız?

ben şahsen - ender 3v3 corexy, AD5X, Elegoo neptune 4 pro Alırdım.

Yanıtlar 6

HectorSalamanca

Çok genel bir başlık olmuş bence. Çünkü ilk olarak üretmek istediğiniz kategoriyi belirlemeniz gerekiyor. 

Örneğin araba parçası tarayıp satacaksanız kapalı kasa tek renk yazıcı ve tarayıcı almanız gerekir. Ayrıca baskı hacminin de büyük olması gerekir.

Prototip olarak roket parçaları, üniversiteler bitirme ödevleri için ihtiyaç duydukları çizimleri üretme alanında ilerlemeyi düşünrseniz yine tek renk yazıcı ve kapalı kasa yazıcı gerekir.

Anahtarlık, aksesuar vs basacaksanız renkli ama kapalı kasa olmayan yazıcılar işinizi görür.

Figür basmayı düşünüyorsanız bambaşka bir kurulum olarak SLA yazıcıları tercih etmeniz gerekir.

Remparts

@HectorSalamanca Evet genel bir başlık attım farklı fikirler ve yorumlar görmek istedim . bütçe var sınır yok.

Ben bambu lab P2s öneriyorum ama eğer daha az bir şey fiyata istiyorsanız p1s öneririm ama eğer kesinlikle ucuza ve kolay bir yazıcı istiyorsanız kesinlikle A1 öneririm

3dprinter.58

@Remparts ben hı combo kuolanıyorum hiç sorun yaşamadım öneririm

elegoo neptune 4 pro ve 4 max kullanıcısıyım, pla, petg ve tpu baskılarında çok bi sorun yaşamadım. ama nazlı makinalardır ilgi isterler.

Eğer abs falanda bascaksam p1s ama anahtarlık vs bascaksam a1 combo