3D Yazıcınızla Hangi Alanda Çalışıyorsunuz?

Genel Tartışma

3D Yazıcınızla Hangi Alanda Çalışıyorsunuz?

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
18.12.2025 22:05
11 Yanıt
89 Görüntülenme

Merhaba,

Topluluğumuzdaki katılımcıların 3D yazıcılarıyla hangi konularla ilgilendiklerini, hangi alanlarda faaliyet gösterdiklerini, hangi çeşit ürünler çıkarttıklarını, birbirleriyle paylaşması adına bu konuyu açmak istedim.

Birbirimizin tecrübe ve bilgilerini aktarması adına faydalı olacağını düşündüm.

Yorumlarda buluşmak dileğiyle...

Yanıtlar 11

Remparts

Ben Atölyeler ve Dükkan lar ile çalışıyorum. Heykeller,Figürler,anahtarlıklar vs vs istek üzerine üretimler yapıyorum . Bazen özel siparişlerim oluyor onlarla da ilgilendiğim zamanlar oluyor .

Hobi olarak ilgileniyorum ama çevreden bir kaç talepten kaynaklı baskı alanı daha büyük bir yazıcı da almayı düşünüyorum belki o zaman para kazanırım. Şu an A1 mini ile eşe dosta hediyeler yapıyorum☺️

bsaatolye

genel hobi olarak kullanıyordum şuan internet satışı yapmaya başladım 

- toplu satış (düşüncesi)

-kişiye özel hediyelik (aktif satışta)

bunlar harici slicer detayları ve daha çok çizim üzerine odaklanma :)

Bu posttan sonra benimde bir tane büyük baskı ve renkli basacak bir cihazımın olmasına karar verdim ve yeni cihaz arıyorum bende inşallah olursa hem hobiyi daha çok ticarete dönüştürüp biraz para kazanmak hedefim olacak şu an için clicker anahtarlıklar yapmayı düşünüyorum.
3dprinter.58

Hobi bazen özel sipariş leri yapıyorum

HectorSalamanca

@bsaatolye  kişiye özel hediyelik olarak neleri yapıyorsunuz?

Anahtarlık yapıp satan arkadaşlar varsa 1 renkli tabla baskısı kabaca kaç saat sürüyor?

Bektassaka

@HectorSalamanca soruna cevap vermek istedim müsadenle. Söz konusu anahtarlık renk, boyut vb durumlarına göre süreç değişiklik göstermekte. K2 cihaz ile ortalama bir süre vermek gerekirse 3-4 cm aralığında 3-4 renkli bir anahtarlık modelinden 20 tanesi 15 saat civarında sürüyor

Genelde anahtarlık tarzı ve figür gibi şeyler yapıyorum 

HectorSalamanca

@Bektassaka Daha önce renkli yazıcı kullanmadığım için bilmiyorum ama baya uzun sürüyormuş :)

Bektassaka

@HectorSalamanca malesef çok renklide tek nozul olması süreci çok uzatıyor

resin_lover

@Bektassaka Snapmaker yazıcıya bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Prusa XL in alternatifi ve kalite olarak gerçekten beklentinin üzerinde.

Şirket olarak biz minyatür trenler için, köprü, köprü ayakları, kapalı tünel için yol, tünel viyadük, raylar için sabitleyici vs şeyler basıyoruz. Konu üzerinden şaka yapmak isterdim de, silivri soğuktur şimdi 😂😂😂😂