Creality

Creality Hi Combo

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
21.12.2025 17:04
8 Yanıt
73 Görüntülenme

Merhabalar,

Topluluğumuzda sıklıkla bahsedilen Creality Hi Combo'yu biraz araştırdım. Özellikle fiyat konusunda şok oldum. 

Hi Combo CFS modülüyle 19.000 TL'ye satılıyor. Şok olduğum nokta şurası oldu. Sadece CFS modülünün fiyatına baktığımda 15.000 TL. Hadi diyelim ki CFS modülü 10.000 olsa bile bu sefer de sadece yazıcı 5000-9000 TL arasına geliyor.

Üstelik yazıcı hacmi 26*26*30cm. Yani bu ölçülerdeki bir yazıcının bu denli uygun fiyatı şok olunmayacak gibi değil. 

Yani Creality Hi Combo alıp CFS yi hiç kullanmasanız ve sıfır olarak satsanız, elinizde neredeyse bedavaya bir yazıcınız oluyor. 

Yanılıyorsam, ki bu fiyatlara göre öyle olabileceğini düşünüyorum, Hi Combo kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarda konuyu netleştirebilirse sevinirim.

Ekli Dosyalar
Hi combo4.png
Hi combo4.png
80,21 KB
Hi Combo-3.png
Hi Combo-3.png
81,89 KB
Hi Combo-2.png
Hi Combo-2.png
406,43 KB
Hi Combo.png
Hi Combo.png
74,09 KB

Yanıtlar 8

HectorSalamanca
Şunu da eklemek istiyorum. Sadece 4'lü filament kurutucuların bile fiyatları 10.000 TL
Creality Filament Kurutucu.png
Creality Filament Kurutucu.png
56,44 KB
Remparts

Evet o açıdan bakılınca Makine bedava gibi birşey bence çok mantıklı . Creality Hi ı hiç kullanmadım ama oldukça beğendiğim bir makine . Ve gördüğüm kadarıyla bu modül K tipi makinelerle uyumlu . Umarım zam gelmez diyelim

erolblt

Gerçekten fiyat–ürün dengesi ilk bakışta insanı düşündürüyor. Özellikle CFS modülünün tek başına satış fiyatına bakınca, Hi Combo paketinin bu seviyede olması ister istemez “bir yerde bir detay mı kaçıyor?” sorusunu akla getiriyor.

Burada genelde iki senaryo konuşuluyor: Ya Creality bu modeli agresif bir fiyatlandırmayla piyasaya sürüp ekosistemi büyütmeyi hedefliyor, ya da CFS modülünü tekil satışta yüksek tutup combo paketleri daha cazip hale getiriyor. Yazıcının baskı hacmi ve donanımı düşünüldüğünde gerçekten kaçırılmayacak bir fırsat gibi duruyor.

@HectorSalamanca  araştırman ve bilgilendirmen için teşekkür ederim, güzel bir bilgi paylaşımı olmuş.

HectorSalamanca

@erolblt  Teşekkür ederim.

Bahsetmek istediğim bir diğer konu da CFS modüllerinin aktif kurutma özelliğinin olmaması. Kısacası içerisinde ısıtma yoluyla kurutma özelliği yokmuş.

Ben, CFS modülünün üzerinde nem ve sıcaklık bilgisini gördüğümde bu modüllerin aktif kurutma özelliğinin olduğunu düşünmüştüm.

HectorSalamanca

Youtube videolarından edindiğim bilgilere dayanarak,

Kolay kurulum

Metal ve sağlam kasa

AMS'ye karşı CFS'nin kapalı olması. (Toz, nem etkilerini azaltmasının yanında CFS modülü ekrana da sahip)

CFS ve Creality Hi arasında tek teflon boru olması (Filament değişim hızı anlamında negatif; fakat estetik anlamda pozitif bi etkisi var.)

Creality Hi'ın, 4 CFS modülüne kadar (yani max 16 renge kadar) destekliyor olması. Genel görüş A1'e karşı piyasaya sürüldüğü yönünde.

Baskı hacmi daha büyük (26x26x30)

HectorSalamanca

İki makine için de benim olumsuz olarak belirtebileceğim ve baskı kalitesini etkileyeceğini düşündüğüm filament makarasının üste takılmasıdır.

Biliyorsunuz ki makaranın yukarıda olması ağırlık merkezini yukarı taşımaktadır. Bu da özellikle yüksekliği fazla ve ince baskılar alırken, yüksek ivmelerde yüzey kalitesinin bozulmasına sebep olacağı kanaatindeyim. Ama tabi A1 için AMS, Creality Hi için CFS modülleri üzerinden filament kullanılırsa böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum.

3dprinter.58

@HectorSalamanca 

3dprinter.58

@HectorSalamanca ben hı combo kullanıyorum 300 saat oldu hiç sıkıntı yaşamadım iyi tavsiye ederim hem 4 tane cfs takıp 16 renk te kullana biliyorsunuz