Esun Filament Kırılma Sorunu

Filament

Esun Filament Kırılma Sorunu

Konuyu Açan
doruk
⚙️ Aktif Üye
24.12.2025 10:54
6 Yanıt
49 Görüntülenme

Esun marka filamenti biraz kullandım ve kenara koydum zaman olarak 5 gün gibi bir süre açık kaldı ve şimdi elimde hafif bir bükme ile kırılıyor bu kadar çabuk ortamdan etkilenip kırılması normal mi ?

Yanıtlar 6

HectorSalamanca

Bu benim başıma da Elas3d'nin filamentlerinde başıma gelmeye başladı.

Filamenti yazıcının üstünde açıkta bıraktığım zaman 1-2 gün geçtikten sonra yeni baskı almak istediğimde filament teflon borunun içinde kırılıyor ve bunu anlamıyordum. Baskının devam ettiğini sanarken meğerse filament akıtmıyormuş.

Daha sonra her baskının ardından filamenti yazıcıdan çıkarttım.

Bu durumu Porima'da yaşamadım mesela. Filenta'yı yeni deniyorum ama onda da henüz böyle bi durum yaşamadım. 

@HectorSalamanca ESUN gibi bir markada bu sorunu yaşamak beni şaşırttı. Revo filament aldım, onda böyle bir problem yaşamadım. Üstelik günlerdir açıkta durmasına rağmen herhangi bir kırılma da olmadı.

Hangi mevsimde olduğunuz ve odanın hava koşullarına göre çok değişken bir durum. Creality filament kurutucu aldım baskı öncesi 10 dakika çalıştırıp, baskıyı başlatıp tüm baskı boyunca kurutucuyu çalıştırmaya devam ediyorum. Ve sonuçlar çok iyi. Ağırlıklı microzey filament kullanıyorum. 

Remparts

Yani bu değişken bir durum markaların kalite farkları değişkenlik göstersede sonuçta filamentler hassas ham maddelerdir . Hava almayan bir poşettte (tercıhen vakumlu) uygun oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Her markada olabilecek bir sorun tabi ki ama bu kadar erken olması garipti ama şimdi dikkat etmeye çalışıyorum açılanı bitirmek önceliğim artık

Ben esunu kullanıyorum esunla 500 saat baskı aldım ama herhangi bir sorun vs çıkmadı memnun kaldım