2 haftadır AD5X kullanıyorum . sorularınız varsa yanıtlayabilirim
AD5X ile 2 hafta
AD5X ile 2 hafta
Yanıtlar 6
Fiyatı piyasaya göre oldukça uygun görünüyor. Baskı kalitesi nasıl? Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Yazıcı çalışırken ses seviyesi rahatsız edici mi? Mekanik ya da yazılımsal olarak karşılaşılan bir problem oldu mu?
Bu soruların cevaplarını cihazı aktif olarak kullanan birinden duymak bizim için gerçekten çok faydalı olur.
Öncelikle baskı kalitesi ve renk geçişleri çok iyi çok memnun kaldım . Mekanik ve yazılımsal bir sorunla hiç karşılaşmadım aksine yazılımı sayesinde birkaç kez model kurtardım . Eksi taraflarından bırı makinenin sesi makine renk değiştirirken çok güçlü bir metal sesi çıkarıyor gece vakti başka bir odadan duyulabilecek seviyede . Genel olarak sorunsuz bir makine karşılaştığım tek sorun Filament Poop ile alakalı . Birkaç kez filament poop u yanlışlıkla tablaya düşürdü o yüzden ilk katmanı atarken makinenin yanında durmak lazım . Eğer ilk katmanı sorunsuz atıldıysa gidin uyuyun sabah baskı sorunsuz bir şekilde hazır olacaktır . A1 comboya kıyasla daha hızlı renk değiştiriyor lakin A1 comboya göre yaklaşık %25 daha fazla filament poop çıkarıyor.
Ekranını üstte olmasını baya beğendim. Bu durum ekranın zarar görme olasılığını azaltıyor ve daha kolay kullanım sağlıyor.
Benim şahsi fikrim filamentleri açıkta bırakmanın iyi olmadığı yönünde. Bu sebeple filamentlerin açıkta durması hoşuma gitmedi. Bu durum A1 için de geçerli.
Baskı hacmi 22x22x22 olması genellikle Flashforce yazıcılarının standart ölçüleri. Ben biraz daha büyük hacimli olmasını isterdim.
Tabi en önemlisi makine ömrü ve baskı kalitesi. Bunun da zaman içinde kullanıcı yorumlarıyla daha da netleşeceğini düşünüyorum.
@HectorSalamanca Doğru artı ve eksi yönleri var . Ama F/P açısından bakınca bence güzel bir cihaz . Bambu Lab A1 ve Creality Hi cihazlarına rakip seviyede . Ve ekranıda sevdim ama tırnak ucu ıle basmayınca algılamıyor veya benim cihazdan kaynaklı . puan verecek olsam 10 üzerinden bi 8.5 i var bende .
@Remparts Cihazın yedek parçaları Türkiye pazarında var mı? Ayrıca baskı örnekleri varsa paylaşabilir misiniz? Bu, bizim için daha bilgilendirici olur ve almayı düşünen kişiler için de güzel bir örnek olur.
Renk Geçişleri baya iyi ama kaliteli Renk geçişlerinde fazladan Filament poop harcıyor. O konuda pek verimli değil ama kalite konusunda sizi üzmez