Genel Tartışma

AD5X ile ABS basabilirmiyim ?

Remparts
Konuyu Açan
Remparts
⚙️ Aktif Üye
26.12.2025 20:45
7 Yanıt
31 Görüntülenme

Öncelikle herkese Selam elimde şu an 1 tane AD5X var exturder u 300 dereceye çıkabiliyor ama açık kasa.Elime bir ABD Filament gectı . Biraz baktım tabla ve akıtma sıcaklıgı ABS ıcın uygun zaten makınenın tablasında da ABS yazıyor . Ama açık kasa olması benı kuskulandırıyor. daha önce Pla, PLA PLUS,SİLK PLA, FAST PLA ve PETG varyantları iile çalıştım ama hiç ABS kullanmadım kullanan varsa beni bir aydınlatabilirmi teşekkürler.

Yanıtlar 7

Merhabalar bende de aynı cihaz var ve zamanında abs filament ile baskı almayı denedim. İlk başlarda otomatik slicer ayarlarıyla aldığım baskılarda sonuç gerçekten kötüydü. Sonrasında baskı hızını ve fan hızınu biraz düşürdüğümde baskı kalitesi mükemmele yakın olmuştu ama hala katman izleri belirgindi. Ayrıca tablaya yapıştırıcı sürmem gerekmişti yapışma probleminden ötürü. Şu an denediğim hızları hatırlayamıyorum ama yapay zekadan yardım alarak mükemmel ayarı deneye deneye bulabileceğini düşünüyorum. Umarım sorunsuz bir şekilde baskı alabilirsin👍

Remparts

@salih katmanlar arası ayrılma yasandı mı * makinemin bulunduğu ortam hem nemli hemde dengeli değil. tam olarak nasıl nasıyorsun makıneyı sonradan kapattınmı yoksa hala açık kasamı ?

Hala açık kasa kullanıyorum kapatmadım. Katmanlar arasında ayrılma yaşamadım ama dediğim gibi katman izleri oldukça belirgindi. Normal pla kullanırken neredeyse pürüzsüzken absnin böyle olması muhtemelen açık olmasının bir sonucu. Kapatmadan mükemmel baskı almak çok da mümkün değil gibi duruyor.

Remparts

@salih bilgilendirme için teşekkürler

açık kasa olduğu için düzgün bir şekilde basılmaz

HectorSalamanca

Küçük malzemeleri basabilirsiniz ama geniş malzemelerde sorun çıkar.

Fanları zaten 0 yapmanız lazım. 

İlla geniş baskı almak isterseniz dışına çubuklarla iskelet yapıp çöp poşeini üstüne geçirin. En azından biraz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Remparts
Yorumlarınız için teşekkürler