Şirket kurulumu gerekli mi ? Başka bir seçenek var mı ?

Genel Tartışma

Şirket kurulumu gerekli mi ? Başka bir seçenek var mı ?

Bektassaka
Konuyu Açan
Bektassaka
🏅 Destekçi
27.12.2025 21:14
7 Yanıt
166 Görüntülenme

Sevgili dostlar,

hemen hemen hepimizin, hobi olarak ilgilensekte ticaret yapma hevesimizde var. Bir şeyler üretmek mutlu ediyor.

bu girişimlerimizi resmiyete dökmek, satış alanlarımızı genişletmek istediğimizde e ticaret için bir takım girişimlerde bulunmamız gerekli.

Yanıtlar 7

Bektassaka

eylül ayında çıkan kararnameye kadar basit usul şahıs firması açılabilirdi ancak gelinen noktada 3d yazılarından parça üretip ticaret yapanlar gerçek usul şahıs firması açabilecek. Aradaki en büyük fark fatura zorunluğu ve vergi yükü diyebiliriz. 

Şayet ben büyük e ticaret firmaları yerine instagram, dolap, letgo, gardrops vb uygulamalardan satış yapmak istiyorum derseniz yıllık gelir limit altında kaldığınız sürece sıkıntı yok. Ancak ben bu şekilde yapayım her hangi bir şikayet vb olaydan uzak durmak isterseniz vergi muafiyetinden yararlanabilirsiniz. Vergi dairesine başvuru yaparak şirket kurmadan resmi satış yapabilirsiniz. Ama tabiki trendyol vb pazarlarda satış yapamazsınız. Bu muafiyet olayında dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var.

Bektassaka

- devlet bankasından hesap açmalısınız ve tüm satış ücretleriniz bu hesaba gelmeli. Devlette takibi bu hesap üzerinden yaparak %4 vergi kesintisi yapıyor.

- bağkur kaydınız açılabilir mutlaka kontrol edilmeli bir süre sonra bağkur borcu ile karşılabilirsiniz. 

- eve gelen ekiplere üretim malzemelerini göstermeniz gerekmekte

Bektassaka

eğer şahıs firması açarsanız;

-işlemler e devletten tamamlayabilirsiniz

- tek masrafınız (trendyol vs çalışmak isterseniz) imza beyannamesi 675 TL

- bir yakınınızın evinden bir oda kiralayabilir iş adresi olatak bildirebilirsiniz hemde kira gideri gösterirsiniz

-muhasebeci masrafı olarak ort 1500 TL düşünebilirsiniz. Hatta online muhasebe sistemler de var 850 TL de başlıyor. Değerlendirilebilir.

-aylık kdv, 3 aylık muhtasar, yıllık gelir vergi beyannamesi bildirimleriniz olacak.

bu işi yapmak isteyen zaten vergi konusunda çok sıkıntı yaşamaz. Yaşayanın zaten işleri çok iyidir ona da pişmanlık yaşamaz. :)

peki en çok sorulan sorulardan birisi; ben biraz büyüdükten sonra şirket işine girmek istiyorum ?

Bektassaka

son 3 ayda değişen şirket kuruluşlarını bile baz aldığımızda 3 ay sonra ne şartlar ile karşılaşabileceğinizi kestirmek zor.

şirket açılışı yapıp 1000 TL muhasebe ücreti ile şirketi hazır tutmakta bir opsiyon. İşler büyüdüğünde her şeyin hazır olarak karşılayabilirsin. 

Trendyol vb çalışmasanda illaki filament vb ürünler alacaksın, bunları gider gösterip vergi alacaklısı bile olabilirsin. Şirket üstünden işlemlete başlamak istediğinde bu + handikapı kullanabilir bir süre güvenli limanda olursun.

trendyol vb siteler harici satış düşünürseniz öncelik dolap uygulaması öneririm. Trendyol uygulaması olduğundan kullanıcısı daha çok. 

Kargo olayı içinde gardrops öneririm kargo ücretsiz

belki saçma, belki hatalı bilgi olabilir. Birşeyler aktarmak istedim. Aklınıza takılan bir şey olursa elimden geleni yaparım. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin :)

sevgiyle

HectorSalamanca

Merhaba @Bektassaka  faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim. 

Gardrops uygulamasının ücretsiz kargo sisteminden söz etmişsiniz. 

Bu konuyu biraz daha detaylandırarak anlatabilir misiniz?

Bektassaka

@HectorSalamanca merhaba, teşekkür ederim. Gardrops uygulamasından ürün satışı  yaparken kargo ücretsiz. Sadece komisyon ücreti alıyorlar ki bu her sitenin aslında aldığı bir tutar.60 tl den başlıyor. Siz bu tutarı ürün fiyatı içinde dengelerseniz bir nevi kargonuz 60 liraya gelebilir. Bunu instadan vs aldığınız siparlerinizde de kullanabilirsiniz. Şöyle ki 2 mail ve telefondan iki hesap açın bir hesabınızdan ilan açıp diğer hesabınızla alım yapın. Bu şekilde de özel siparişlerinizde kargo giderinizi yarıya düşürmüş olursunuz. Alıcı kısmına müşterinizin bilgilerini yazarsınız

HectorSalamanca

Aynen, Bi arkadaşıma siparişlerini yollamak için kargolamayı shopier'den yapmayı düşünmüştüm. Orda da kargo fiyatları uygun. 

Shopier'de de komisyonlar %6 +kargo ücreti