Genel Tartışma

Katman Kayması sorunu

Remparts
Konuyu Açan
Remparts
⚙️ Aktif Üye
28.12.2025 20:57
6 Yanıt
54 Görüntülenme

Bu gün AD5X cihazında baskı alırken durup dururken katman kayması olmaya başladı sabah olmayan sorun birden bire akşam oluverdi. Nasıl düzeltebilirim ve buna ne sebep olur ?

Ekli Dosyalar
WhatsApp Image 2025-12-28 at 20.55.20.jpeg
WhatsApp Image 2025-12-28 at 20.55.20.jpeg
88,32 KB
WhatsApp Image 2025-12-28 at 20.55.21.jpeg
WhatsApp Image 2025-12-28 at 20.55.21.jpeg
115,81 KB

Yanıtlar 6

HectorSalamanca

Yazıcınızı tekrar kalibre edin.

Modeli tekrar dilimleyip G-code'u tekrar oluşturun.

Olmazsa yazıcınızı fabrika ayarlarını sıfırlayın.

Bence bunlardan sonra düzelir.

Remparts

@HectorSalamanca Kalibrasyon ve G code ayarlarını denedım modelı duzelttı ama baska modellerde de farklı farklı hatalar vermeye basladı . yaglama yaptım ekstradan ve tablaya yapıstırıcı surdum ama yıne bır yerde bozdu

HectorSalamanca

Kayışıta diş atlıyor olabilir mi? 

Bahsettiğiniz sorun Z ekseninden bağımsız, XY kaynaklı oluyor. Yani yapıştırıcıyla düzelmez. Dilimleyici programınızı değiştirin bir de. 

Makinanızı fabrika ayarlarında sıfırlayın ek olarak.

Emresoft
Çok fazla sebep olabilir ama herşey normalken yapıyorsa cihaz bakım istiyor olabilir ufaktan temizlik yağlama iyi gelir göz ucuyla kayış kontrolüde yapabilirsin yine devam ediyor düzelme yoksa diş atlamış veya o katmana geldiğinde ufak bir engel vardır kayış veya millerde buda sebep olabilir 
erolblt

@Remparts sorun kayıştan kaynaklı gibi görünüyor atlamadan kaynaklı baskıda katman kaynaklı olmuş olabilir 🤔 Test edip geri dönüş yapabilir misiniz ?

Remparts

Makineyi Resetlemem yetti. Sonrasında bir kalibrasyon ve genel bir bakım yaptım . Anlamadığım bir şekilde düzeldi . Çalışıyorsa kurcalama mantığından devam edicem . Görüşleriniz için teşekkürler