Genel Tartışma

Model Boyama

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
29.12.2025 03:05
6 Yanıt
45 Görüntülenme

Merhabalar,

Aldığımız baskıları akrilik boya ile boyarken istediğimiz tonu bulmak için biraz zaman ve boya harcıyoruz.

Örneğin biz renk paletinden bir renk seçeceğiz ve bu rengi elde etmek için hangi renkleri karıştırmamız gerektiğini otomatik söyleyecek. Ben biraz baktım fakat denk gelmedim. Genelde fotoğrafta dokunduğumuz yerin renk kodunu söylüyor.

Bir başka sitede de elimizle manuel karıştırıp oranları arttıra arttıra rengi kendimiz bulmamız gerekiyor. 

Bunu daha kolay hale getirecek bir site var mı?

Yanıtlar 6

resin_lover

Aaaaah ahhhh... keşke olsa öyle bir site 😂 kendim Space Marine figürleri basıp boyuyorum, belki bilen vardır her Chapterin kendine has renkleri var. Keşke renkleri tutturmanın kolay yolu olsa.

Sırf Ultramarine için 3 farklı renk kullanıyorum. Koyu tona yakın bir mor ile ilk katmanı ultramarin mavisi ile 2. Katman ve çok açık tonda bir mavi ile dry brush. Bazen renkleri tutturamıyorum silip baştan yapmak zorunda kalıyorum...

HectorSalamanca

@resin_lover Ben şöyle basit bi siteye denk geldim. Hiç bunu kullanarak boya yapmadım. Ama belki sizin işinize yarayabilir.

https://colordesigner.io/color-mixer?utm_source=chatgpt.com

resin_lover

Kesinlikle kontrol edeceğim, teşekkürler. Ayrıca alıştım artık el göz yordamı ile renk buldurmaya 😂 kaçış yoktu zevk almayı öğrendik ne yapalım 😂😂

HectorSalamanca

@resin_lover :) Haklısınız ben de aynı şekilde siteyi bir kenara attım, deneyerek istediğim rengi bulmaya çalıştım :)

Figürleri boyamadan önce astar atmanız gerekiyor mu acaba

HectorSalamanca

Benim astar attığım da oldu, astar atmadığım da.

Rich'in akrilik boyasını kullanıyorum. Astar atmadan boyadım. Şuanlık bir sorun görmedim. 

Sprey olarak da Polisan'ın Altın Varak boyasını kullanıyorum. Onda da henüz hiçbir sorun oluşmadı.