Starbucks Bearista Cup (ayıcıklı bardak)

Genel Tartışma

Starbucks Bearista Cup (ayıcıklı bardak)

Konuyu Açan
mert
🏅 Destekçi
30.12.2025 16:49
5 Yanıt
68 Görüntülenme

Starbucks Bearista Cup (ayıcıklı bardak) tasarımını ben de 3D yazıcıyla basmayı denedim. Görsel olarak hoşuma gittiği için deneme amaçlı bastım.

Baskıda yüzey detayları ve ayıcık figürü oldukça net çıktı, sonuçtan memnun kaldım. Zaten bu modelin oldukça ilgi gören ve tutulan bir ürün olduğu söyleniyor. Hatta bazı yerlerde kara borsaya düştüğü, 40 doların üzerinde fiyatlara satıldığı yönünde duyumlar var.

Yeşil rengin olmadığı için bu rengi kullandım :D

Sizce bu tarz baskılar sadece dekoratif mi kalmalı, yoksa doğru malzeme ve kaplama ile kullanıma uygun hale getirilebilir mi?

Ekli Dosyalar
starbucks-coffe.png
starbucks-coffe.png
282,88 KB
WhatsApp Image 2025-12-30 at 16.45.07.jpeg
WhatsApp Image 2025-12-30 at 16.45.07.jpeg
86,23 KB
WhatsApp Image 2025-12-30 at 16.45.08.jpeg
WhatsApp Image 2025-12-30 at 16.45.08.jpeg
86,8 KB

Yanıtlar 5

Remparts

Öncelikle çok başarılı ve tatlı olmuş. Kullanım alanı tabiki size kalmış ama ben olsaydım çanta süsü veya anahtarlık yapardım .

Bu tür minik şeyler çok alınıyor özellikle markanın sevenleri tarafından.

Evet  markadan kaynaklı baya popüler bir ürün haline gelmiş ama çanta süsü,anahtarlıkta iyi fikir neden olamsın :D

Konuyla alkalı olarak bir sorum var. Sıcak içecekler flament malzemesini eritip içeceğe karışmıyor mu? Ya da bunun sıcağa dayanıklı bir flamenti mi var? Bildiğim kadarı ile tehlikeli bir durum. 

PLA tipi malzemeler sıcağa dayanımı az oluyor onun yerine PETG-ABS kullanmak daha sağlıklı olur sıcağa dayanımı açısından ama gıda tarzı ürünleri bu şekilde tüketmek bende sağlıklı değil çünkü katman katman işlem yapıldığı için bizim gözle göremiyecegimiz katmanlar arasında bakteriler kalabilir. Malzeme eriyip kolay kolay içeceğe karışmaz bu arada PLA filament ısı dayanımı en düşük filamenttir. Soğuk içecekler için ideal olur bu ürün ama sağlıklı mı konusu tartışılır.

@mert Teşekkürler.