Merhaba ben 3D yazıcı almak istiyordum çoğunlukla lamba ve anahtarlık yapmak için hangi filament alacağımı bilmiyorum 3D yazıcıyıda FLASHFORGE Adventurer 5X 3D almak istiyorum acaba bu yazıcı ile istediklerimi yapabilirmiyim birde suya ve ısıya dayanıklı bir parça yapmak istesem hangi filement seçmem lazım bana bilgi verirmisiniz
3D yazıcı almak istiyorum
3D yazıcı almak istiyorum
Yanıtlar 5
Ben Creality Hi'ı öneririm. Ben yeni yazıcı alsam onu alırım.
ABS filament ısıya dayanıklı ama açık kasa yazıcıyla zor basarsınız. PETG açık kasa için daha tercih edilebilir.
Ben de şu an bir cihaz alacak olsam Creality Hi Combo tercih ederdim; fiyat-performans açısından oldukça başarılı. İstenilen baskıların büyük bir kısmı bu cihazla rahatlıkla alınabilir.
Isıya dayanıklı bir malzeme arıyorsanız ABS filament bu ihtiyaç için uygun bir seçenek olabilir. ABS’nin ısı dayanımı yaklaşık 90–100 °C aralığındadır. Ancak ABS filamentlerin baskısında ortam sıcaklığı ve hava akışı önemli bir sorun oluşturabilir.
PLA gibi filamentler ise çok daha rahat ve sorunsuz bir şekilde basılabilinir.
Not: Creality hi combo ile de renkli baskılarda alabilirisiniz kaynak ve yedek parça bulma açısından da sorun yaşamazsınız.
Creality Hi Combo oldukça mantıklı bir şeçenek. Ama bende AD5X tercih ettim . Ara sıra minik sorunlar olsada çok iyi ve tercih edilebilir bir makine . 2 tane sorunu var . A1 E kıyasla fazla çöp çıkarıyor ve Renk değişiminde çok ses yapıyor . Onun harici A1 ve CR HI dan aşşağı kalır bir yanı yok . Askine daha iyi bile diyebilirim (şahsi fikrim) . Alırken zaten bu 3 model arasında kalmıştım.
Soruların varsa cevaplayabilirim.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Merhabalar, fiyat performans olarak kesinlikle Snapmaker öneririm. Türkiye'de fiatları nasıl malesef bilmiyorum, ancak bambu lab A1 combo / P1S / X1C - anycubic cobra 3 gibi farklı markalar kullanıcısı olarak diyebilirim ki verdiğin her kuruşa değer ve kakasız print gerçekten güzel oluyor.
Önceden Bambulab A1 önerirdim ama snapmaker neredeysr aynı kaliteyi daha iyi özelliklerle sunuyor. Senelerce de yeni yazıcıya ihtiyacın olmaz.