Tablada böyle ilk baskıda açıklık olması

Bambu Lab

Tablada böyle ilk baskıda açıklık olması

Emresoft
Konuyu Açan
Emresoft
🏅 Destekçi
30.12.2025 22:04
7 Yanıt
68 Görüntülenme

Çizimi trinkcadde kendim yaptım sonra baskı böyle oluyor acaba çizimde mi sorun oluyor yoksa cihazda mi sorun var bilgisi olan yardımcı olabilir mi 

Ekli Dosyalar
Screenshot_20251230_220320_Gallery.jpg
Screenshot_20251230_220320_Gallery.jpg
169,6 KB

Yanıtlar 7

HectorSalamanca

Yapıştırıcı kullanın.

Başlangıç katmanını 0.1 mm yapın.

Başlangıç katman hızını 20-30 civarında kullanın.

Başlangıç katmanında soğutma kapalı olsun. İsterseniz 2. katman da kapalı olabilir.

Başlangıç katman sıcaklığını nozzle ve tabla için normalden 5-10 derece fazla tutun.

Bunları yaparsanız sorununuz çözülür.

Emresoft

Teşekkür ederim peki hiç birşey yapmamisken daha bir aylık cihazda bu sorun neden olur 

HectorSalamanca

Ben, BambuLab'in A1 ürününün satışlarına yetişemediğinden kaliteden ödün verdiğini düşünüyorum. 

Ayriyetten, kalibrasyon eksikliğinden de olabilir. Burda bahsettiğim sıcaklık, akış, geri çekme vs gibi kalibrasyonlar. OrcaSlicer'da bu kalibrasyonlar rahatlıkla yapılabiliyor. 

Ben şahsen K1 kullanıcısı olarak sıcaklık dışında hiç bir kalibrasyon yapmadım. Artık sıcaklık da yapmıyorum. Yani bu güne kadar da yapmadığıma da hiç pişman olmadım. Baskıya veriyorum, saati dolunca temiz baskıyı alıyorum. Kafam rahat açıkçası. 

Hemen olsun diye acele etme taraftarı değilim. 6 saatlik bir baskı 5-5.5 saate düşecek diye riske girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Kısacası geç olsun güzel olsun :)

Emresoft

Orası öyle şimdi ben bunu yeni cihaz alınca garantiye göndermeyi düşünüyorum bence sorun var bu cihazda aynı gün arkadaşımla aldık o rahat ben hala tepetaklak gidiyorum 

yucakcraft3d

@Emresoft Kalibrasyon yaptıktan sonra yine böyle oluyorsa, zeminden kaynaklı olma ihtimali de var, zemin de yamukluk varsa veya kullandığın masanın tahtası çok az bir şekil de içeri doğru çökmüşse bu durum makinenin hafif eğimli durmasına sebep oluyor. Bu da tablanın bir tarafına gayet güzel baskı yapıyor iken diğer tarafı eğimden dolayı bazen yapışma sorunu oluşturur, bazen de ilk katmanda bozulma yapar.

Emresoft

@yucakcraft3d vallaha halının üzerinde duruyor onu hiç düşünmedim videolarda ters bile baskı alan bambu gorunce çok dert etmemiştim 

yucakcraft3d

@Emresoft O tarz videoları ben de görmüştüm, adam makine çalışırken eline alıp sallıyor yine de bozulma olmuyordu. 

Senin yaşadığın sorunu şuan ben de yaşıyorum, tablanın bir tarafı güzel baskı yapıyorken, diğer tarafı hafiften bozuk oluyor, ilk katmandan sonra devamında sorun çıkmazsa devam ediyorum, benim olay masanın tahtası içeri doğru eğim vermeye başladı o yüzden yapıyor.

Kalibrasyon da sorun yok ve zemin düz ise aklıma gelen başka bir şey yok.