3D Printer

Nozzle Değişikliği

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
31.12.2025 16:17
6 Yanıt
49 Görüntülenme

Merhabalar,

Bildiğiniz gibi kullandığımız yazıcıdaki nozzle'lar bir süre sonra değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor.

Siz hangi model yazıcınızdaki nozzle'ı kaç saat sonra ne sebeple değiştirdiniz?

Yanıtlar 6

150 saatlik kullanımdan sonra Bambu Lab P1S yazıcımda değiştirmek zorunda kaldım. Kenarda duran Silk PLA filamentim yaklaşık 20 gündür açıktaydı, büyük ihtimalle aşırı nemlendi. Yazıcı 2–3 saat çalıştıktan sonra filament akıtmayı kesti ve o kötü an başıma geldi 😄

Filamentin hotend içinde şiştiğini gördüm. Ne yaptıysam çıkaramadım. Ancak o günden beri sorunsuz şekilde baskı alıyorum. Başıma böyle bir olay geldiği için daha çok dikkat ediyorum, filamentleri kurutucuya atıp o şekilde baskı alıyorum.

Emresoft

Creality cr10 V2 vardı baskıya veriyorum tutmuyor tabi tablayi her parçada imza bırakıyordu değişme zamanı geldi diyip değişmiştim 

HectorSalamanca

@doruk Ben 750 saatteyim hala aynı nozzle :) 

2-3 kere Porima'nın star PLA'sı yüzünden tıkanmıştı sadece. Onun dışında bi sorunla karşılaşmadım.

@HectorSalamanca  Şans bende ki😄 Şu an kontrol ettim, 1380 saat olmuş ama herhangi bir sorun yok.

resin_lover

Bambulab A1 Combo ile her seferinde eğer minnak birşey basmam gerekiyorsa 0.4 nozzledan 0.2 ye geçmek zorunda kalıyorum. Allah isolierverbinder'in belasını versin. 😂😂😂

yucakcraft3d

Ben yaklaşık 1 sene kullandıktan sonra değiştirmek zorunda kalmıştım, benim makine v3 SE olduğu için kaç saat olduğunu göremiyorum, görebileceğim bir yer varsa da ben bilmiyorum?