PLA filament için fiyat/performans olarak önerebileceğiniz, baskı sırasında sorun yaşatmayan markalar var mı? Uzun süredir kullandığınız ve memnun kaldığınız filamentleri paylaşırsanız sevinirim.
Filament Önerisi
Filament Önerisi
Yanıtlar 5
Şu an en uygunu Filenta. Ama ben Microzey, Elas3d, Porima da kullandım hiçbirinde sorun yaşamadım. Tercih sizin
Her Filamentin kendince ayarları vardır. biri aynı markada sorun yasarken bir diğeri yaşamaz. ama F/P arıyorsan Valment Beta ve Ender Filamentleri tercih edebilirsin. biraz daha paraya kıyıp Porima ve Esun da tercih edilebilir.
Porima Filament, eSUN Filament, Creality Filament, Microzey Filament, Filenta Filament, Apex Filament, Beta Filament, Filamix Filament, R3D Filament ve Revo Filament gibi birçok markayı deneme fırsatım oldu. Genel olarak fiyatlar birbirine oldukça yakın diyebilirim.
Bu markalar arasında şu an için fiyat/performans açısından en uygun bulduğum iki marka Microzey Filament ve Filenta Filament oldu.
Esun, porima ve filamix ağırlıklı kullanıyorum filament kuruysa ve doğru ayar yapıldıysa ki kalibrasyon yaparak doğru parametreleri bulmayı öneririm birçok filament için sorun yaşamazsınız şunu ayrıca belirteyim silk olarak f/p porima diyebilirim
Ben Microzey, Ender, Porima ve Valment kullandım, hepsinden memnun kaldım, sadece Microzey ilk kullandığım zamanlar da biraz sorun yaşattı ama ona uygun ayarı bulduktan sonra hiçbir sorun yaşamadım.