3D yazıcı tablam bir süredir çok kirlendi. Baskı alırken özellikle ilk katmanda izler ve lekeler oluşmaya başladı. Tabla temizliği için siz neler öneriyorsunuz, genelde nasıl ve neyle temizliyorsunuz?
3D Yazıcı Tabla Temizliği
3D Yazıcı Tabla Temizliği
Yanıtlar 7
Bulaşık deterjanı ve sünger ile iyice ovalayın dik bir şekilde bırakıp kurumasını bekleyin tablaya el vurmayım
Kurumasını beklemekten ziyade, kendim kurutup bir posta da alkol ile temizliyorum ben. En sonda da alkol kuruyunca direk sprey yapıştırıcı kullanıyorum. (3d printer için özel olanlardan)
Sıcak suyla rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tablayı bir süre sıcak suyun altına tuttuğunuzda kalıntılar kendiliğinden yumuşuyor. Daha sonra elinizle ya da yumuşak bir sünger yardımıyla, zorlamadan çok kolay şekilde temizleyebilirsiniz.
Çok kirlendiyse sabunlayıp ılıktan sıcak su ile sünger veya çizmeyecek yumuşak fırçayla yıkıyorum haricen izopropil alkol ile temizliyorum bebek bakım pamuğuna sıkıp tablayı siliyorum direk tablaya sıkmadan hala tablalarımda bir iz yok
@gulayky Ben ıslak mendille siliyorum yada sabunlu suda yıkıyorum çok iyi tutuyor
Tablayı sıcak suyla yumuşattım, ardından nemli bir bez yardımıyla sildim. Sorunsuz şekilde temizlendi. Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.