Okulumuza aldığımız K1 Max yazıcımızda kutudan çıkan beyaz flamenti bir süre kullandım . Sonradan sarı flament takmak istedim. Ekran üzerinden flament çıkarma ayarlarını yaparak beyaz flamenti çıkardım. Kolayca geldi ve çıkardım. ama sarı flamenti taktığımda bir türlü yazıcıdan çıktı alamadım. çıktı veriyorum ama nozul dan falment akmıyor... Bütün ayarları yaptım ama olmadı . Yardımcı olacak arkadaşımız var mı.
Creality K1 MAX Filament Değiştirme SORUNU
Creality K1 MAX Filament Değiştirme SORUNU
Yanıtlar 7
Merhaba,
Beyaz filamenti tekrar taktığınızda filamenti çıkartıyor mu? Dener misiniz?
Onu tekrar takmayı denemedim. Şu an deneme imkanım yok. Yazıcı okulda. ama sorun neden kaynaklı olabilir.Zaten sarıyı boruya iterken yazıcıya ilk girdği bölüm var. Küçük bir kutu . üzerinde parmak izi işareti vardı. Oradan zor geçirdim. Sonrasında başlığa kadar ittim. üstteki kilit bölümünü kiltiledim. ayarlardan flamenti çıkar dedim ama hiç bir şekilde çıkmadı. Yazdırma yaptım.. yazıcı çlaışıyor fakat flament akmıyor du...
Sonradan satın aldığımız flamentler bunlar; Creality 3D Creality Cr-Pla Kırmızı 3D Printer Filament 1.75MM----Creality 3D Creality Cr-Pla Yeşil 3D Printer Filament 1.75MM-----Creality 3D Creality Cr-Tpu Siyah 3D Printer Filament 1.75MM--------Creality 3D Hyper PLA Filament Sarı 1.75MM 1kg Yüksek Baskı Kalitesi ile Güçlü ve Dayanıklı
Ben de K1 kullanıyorum. Sorunuzu Anladım. Bu, benim de sık karşılaştığım bir durum.
Arkada parmak izli dediğiniz yer filament sensörü. Oradan geçerken biraz takılma olabiliyor. Bu normal.
Filamenti ittiğinizde kafaya kadar geliyor.
Asıl sorun işte tam olarak burada. Filameni daha fazla itemiyorsunuz çünkü ucu bir kenara takılmış oluyor.
Şu şekilde çözebilirsiniz:
Paylaştığım fotoğrafta görülen kafaya giren kısmı çıkartın.
Kafadaki kilidi açın.
Filamenti elinizle kafanın içine sokun.
Kilidi kapatıp teflon boruyu yerine yerleştirin.
Sorununuz çözülecektir.
Fotoğrafı paylaşmayı unutmuşum.
Kafanın filament girişindeki kilidi açın borunun girdiği yer halka gibi halka kısmına bi parmağınızla bastırıp diğer elinizle boruyu çekip çıkarın, arkadan destekle filamenti itin borunun ucundan çıktıktan sonra elinizle filamenti gidebildiği yere kadar sokun sonra boruyu tekrar takıp kitleyin ondan sonra çıkarma işlemi yapın düzelecektir. Filament dişlilere girmiyor arkadan itişle elle yapmak gerekiyor
Flamenti nozula iten kafayı söktüm dişli kısmını motordan ayırdım... Sonradan ısıtma işlemi yapıp kutudan çıkan iğne ile nozulu temizledim. Önceki beyaz flamenti çıkartırken sanırım hata oldu nozulda beyaz flament donmuş kalmış. Sarı flamenti de bu yüzden almazmış. İnternette bir kız bu şekilde temizlediğini görünce hemen denedim. Biraz korktum ama NETİCEDE OKULUN YAZICISI... biraz cesaret biraz da tecrübe el yatkınlığı ile sorunu çözdüm... Flamenti iten motor dişili bölümün de flament kalabiliyormuş DAHA kötüsü orada bulunan dişliler flamenti çıkartırken kırılma riski de varmış. Neyseki bendeki soru o değilmiş... Nozul tıkanmış....