Porima pla wood filament aldım ve baskı vermek istiyorum. Baskı ayarları için özel bir ayar gerekir mi diye internetten araştırma yaptım ama tam kesin bir sonuca varamadım. Baskı ve fan hızını kaça ayarlamam gerekir tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Ahşap Filament Ayarları
Ahşap Filament Ayarları
Yanıtlar 5
Bu konuda tecrübe sahibi değilim ama düşüncelerimi paylaşmak isterim.
0.4 Nozzle kullanırsanız tıkanır, bunun önüne geçemezsiniz. Bunu bizzat Porima'nın sahibi söylüyor.
Onun dışında minimum 0.6 mm nozzle ile yavaş baskı almanızı önerebilirim.
Ayrıca partiküllü filamentler için standart princ nozzle eziyet oşacaktır. Paslanmaz çrlik veya daha iyisi elmas nozzle almanızda fayda var.
Ayrıca ne kadar dikkatli olursanız olun, partiküllü filament kullanımında nozzle ömrü PLA gibi düz filament kullanan nozzledan daha az oluyor bilginize.
Ayrıca eklemeyi unuttum,
Hızı 30mm/s - 50mm/s arası
Isıyı da 200 - 220 arası yatak sıcaklığını da 50 - 60 derece arası
Retraction u 1mm - 2mm arası
Soğutmayı da 30% - 50% arası denerseniz iyi bir sonuç alırsınız diyr tahmin ediyorum. En önemlisi filamenti bir gece önceden kurutmayı unutmayın.
tamamdır teşekkür ederim
Porima wood filament kullanıyorum bambu pla wood temelinde ısı ayarı yapıyorum tablaya göre 0,4 nozzle ile şimdiye kadar tıkanma yaşamdım belki 3 kg yazdırmışımdır sıkıntı olmadı hiç örnek birkaç tane yükledim