Microzey marka PLA filament kullanıyorum. Baskı sırasında özellikle bir figürden diğer figüre geçerken ipliklenme sorunu yaşıyorum. Genel baskı kalitesi iyi ancak parça geçişlerinde ince iplikler oluşuyor.
Bu sorunu nasıl azaltabilirim?
Microzey marka PLA filament kullanıyorum. Baskı sırasında özellikle bir figürden diğer figüre geçerken ipliklenme sorunu yaşıyorum. Genel baskı kalitesi iyi ancak parça geçişlerinde ince iplikler oluşuyor.
Bu sorunu nasıl azaltabilirim?
Yazma sıcaklığı doğru olmadığında genelde ipliklenme fazla oluyor filamentle de alakalı olabilir elbette çok detaylı baskılarda da olabiliyor önerin sıcaklık kulesi yazdır ve filamentinin için en uygun sıcaklık değerini bul bundan sonra devam ediyorsa ayarlar konusuna gir
@mert bence ya doğru sıcaklığı kullanmadığından ve ya hızı doğru olmadığından olabilir
215 derece de bastım ipliklenme olduydu şimdi 200 derecede basacağım testi buraya yüklerim.
İnternette araştırın yada dilimleme programınızda kalibrasyon sekmesini bulun orada sıcaklık kulesi olması lazım knu seçip çıktı alın yazcınız kuleyi basar iken her katmanda 10 ar derece ısı düşürerek baskı alır ipliklenme yapmayan katmandaki derece kaç ise o derece ile baskı alın
Ben diğer filamentleri 220 derecede kullanıyorum. Microzey'i de öyle kullanmaya çalışmıştım. Sıcaklığı yüksek geldi. Şu an 205 derecede kullanıyorum. Bi sıkıntı olmadı. Yüzey kalitesi de gayet iyi
Microzey Filament için 200-205 derece de baskı alabilirsiniz. İpliklenme sorunuda kalkacaktır büyük ihtimalle.
en net sonucu bence ısı kulesi basarak
anlayabilir görüşümce
Sıcaklık ayarını 200 dereceye düşürerek bastım ve ipliklenme sorunu gitti örnek görsel ekledim