Microzey PLA filament baskıda neden ipliklenme yapıyor?

Filament

Microzey PLA filament baskıda neden ipliklenme yapıyor?

Konuyu Açan
mert
🏅 Destekçi
04.01.2026 10:12
8 Yanıt
110 Görüntülenme

Microzey marka PLA filament kullanıyorum. Baskı sırasında özellikle bir figürden diğer figüre geçerken ipliklenme sorunu yaşıyorum. Genel baskı kalitesi iyi ancak parça geçişlerinde ince iplikler oluşuyor.

Bu sorunu nasıl azaltabilirim?

Yanıtlar 8

Buraxel

Yazma sıcaklığı doğru olmadığında genelde ipliklenme fazla oluyor filamentle de alakalı olabilir elbette çok detaylı baskılarda da olabiliyor önerin sıcaklık kulesi yazdır ve filamentinin için en uygun sıcaklık değerini bul bundan sonra devam ediyorsa ayarlar konusuna gir 

3dprinter.58

@mert bence ya doğru sıcaklığı kullanmadığından ve ya hızı doğru olmadığından olabilir

215 derece de bastım ipliklenme olduydu şimdi 200 derecede basacağım testi buraya yüklerim.

yldrm3dcraft

İnternette araştırın yada dilimleme programınızda kalibrasyon sekmesini bulun orada sıcaklık kulesi olması lazım knu seçip çıktı alın yazcınız kuleyi basar iken her katmanda 10 ar derece ısı düşürerek baskı alır ipliklenme yapmayan katmandaki derece kaç ise o derece ile baskı alın 

HectorSalamanca

Ben diğer filamentleri 220 derecede kullanıyorum. Microzey'i de öyle kullanmaya çalışmıştım. Sıcaklığı yüksek geldi. Şu an 205 derecede kullanıyorum. Bi sıkıntı olmadı. Yüzey kalitesi de gayet iyi

erolblt

Microzey Filament için 200-205 derece de baskı alabilirsiniz. İpliklenme sorunuda kalkacaktır büyük ihtimalle.

yldrm3dcraft

en net sonucu bence ısı kulesi basarak

anlayabilir görüşümce

Sıcaklık ayarını 200 dereceye düşürerek bastım ve ipliklenme sorunu gitti örnek görsel ekledim 

24c31a3f-ae51-4154-8a3d-a06ec8b4cc77.jpeg
24c31a3f-ae51-4154-8a3d-a06ec8b4cc77.jpeg
1,63 MB