Geçen gün almış olduğum baskı da, yazı kısmını yaparken bu şekil de bazı kısımların aralarında boşluklar oluştu, neyden dolayı olabilir acaba? Fikri olan var mı?
Baskı Hatası
Baskı Hatası
Yanıtlar 13
G-code hatası olduğunu düşünüyorum. Slicer üzerinden modelinize tekrar bakmanızı önerebilirim.
@HectorSalamanca Daha önceden bir kaç kere daha bu modelden baskı almıştım, onlarda böyle bir sorun olmadı. Bu sefer neden olduğunu anlamadım.
NOZZLE KONTROLÜ YAPTINIZMI FLAMENTİN NEMLİ OLMA İHTMALİ VARMI
bana biraz tabla gibi geliyor sanki o kısım tam yapışmamışta yukarda kalmıs ve son katmanda bunu yapmış hata ordan geliyor olabilir.
@Ersinyldrm27 Nozzle ve filament kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, çünkü sonrasında defalarca farklı modeller bastım, hiç birinde sorun çıkmadı, baskılar ter temiz çıktı.
@Emresoft Demek istediğin şeyi tam olarak anlayamadım, tabla yapışmasından bahsediyorsan eğer, ilk katman olsun, geri kalan katmanlar olsun gayet güzel yapıştı, sadece üst katman bu şekil de oldu.
@yucakcraft3d hocam tablada hareket esnasında sorun çıkartan bir durum oluşmuş olabilir veya z ekseninde o esnada bir şey pürüz yapmış olabilir dilim döndükçe izah etmeye çalıştım
@yucakcraft3d o zaman bilemiyorum hocam
@Emresoft Anladım, peki bundan kaynaklı olduğunu varsayarsak eğer, önerebileceğiniz bir ayar yada başka bir şey var mı?
@Ersinyldrm27 Yine de sağ olun, teşekkürler.
@yucakcraft3d rica ederim ben teşekkür ederim iyi çalışmalar
@yucakcraft3d hocam temizlik yapılabilir gibi gözle görünür toz falan varsa temizlense çözüm olur diye düşünüyorum
@Emresoft Bir daha böyle bir şey olursa söküp temizlemeyi deneyeceğim, şuan için farklı modeller basarken bu tarz sorunlar yaşamadım, galiba anlık bir akış sorunu olmuş olabilir, herkese desteği için teşekkürler.