Bambu Lab A1 Combo Upgrade: Z Axis Stabilizer ve AMS Üst Taşıma

Genel Tartışma

Bambu Lab A1 Combo Upgrade: Z Axis Stabilizer ve AMS Üst Taşıma

erolblt
Konuyu Açan
erolblt
⚙️ Aktif Üye
06.01.2026 22:39
5 Yanıt
112 Görüntülenme

Bambu Lab A1 Combo yazıcım için yeni birkaç upgrade yaptım, henüz kurulum aşaması yeni bittiği için detaylı deneyimim yok ama paylaşmak istedim.

Z-axis stabilizer bastım ve yerine taktım. Şu an için Z ekseni daha sağlam duruyor gibi, ama uzun baskılarda nasıl etki edecek zamanla netleşir. İlerleyen süreçte farkları görürsem paylaşırım.

Ayrıca AMS’i yazıcının üstüne almak için bir aparat bastım. Daha önce yanda duruyordu ve masa üstünde yer kaplıyordu. Şu an daha toplu bir görüntü oluştu, hem yer kazanmış oldum hem de yazıcı daha düzenli duruyor.

Montaj için gereken vidalar yazıcının içinden çıkıyor, ekstra bir parça almadım. Kurulum çok zor değildi.

Baskı ve Kurulumdan sonra çektiğim birkaç görsel ekledim, incelemek isteyen bakabilir.

Kullandığım baskı dosyalarının linklerini de aşağıya bırakıyorum, isteyen indirip basabilir.

Henüz uzun süreli kullanım deneyimim yok, zamanla baskı aldıkça artılarını / eksilerini burada güncellerim.

Sorusu olan ya da denemek isteyen olursa yazabilir.

https://makerworld.com/en/models/1495376-short-z-axis-stabilizer-gantry-stabilizer-for-the?from=search#profileId-1712303

https://makerworld.com/en/models/92486-ams-lite-top-mount-for-a1#profileId-100105

Ekli Dosyalar
IMG_0307.jpeg
IMG_0307.jpeg
2,42 MB
IMG_0306.jpeg
IMG_0306.jpeg
1,5 MB
IMG_0304.jpeg
IMG_0304.jpeg
1,83 MB

Yanıtlar 5

Emresoft

Hocam bende gördüm bunu bir türlü deneme fırsatım olmadı çok sağlam duruyor bir kaç sorum olucakti

1. Flament borulannı belirli bir siralamayla mi koydunuz? İlk kurulmda kısalari cihaza daha yakın olacak şekilde bağlanacak yazıyordu bunda da aynı şekilde mi?

2. Ayaklardaki desteklerde vida delikleri var mı? masaya sabitlemek açısından daha iyi olurdu diye düşünüyorum

3. Ams eğimli mi duruyor yoksa düz mü? çünkü bazı flamentler yerinden çıkıyor o probleme yol açıp acmayacagimi merak ediyorum teşekkür ederim şimdiden elinize emeğinize sağlık

erolblt

sıra sıra cevap vereceğim ende;

1.ilk nce hortumları çıkarttım ve 3-4 numaralar bana bakacak şekilde koydum ve uzun hortumları arkaya verdim kısalarıda ne taktım.

2.Masaya sabitlemek için delikleri yoktu ama öyle bir ihtiyacım olmadı masanı sallanmıyorsa ir sorun yaşamazsınız.

3.Ams düz duruyor ve filamentlerin yerinden çıkmaması için filamenti tam itelemeniz lazım ki AMS nin silikon yerlerine filamentin oturması gerekiyor.

Şu anlık bir sorun görmedim ilerleyen süreçte olumlu ve olumsuz sonuçlar olursa onlarıda paylaşırım.

erolblt

Önceki baskıda, yazıcı hızlandığında parça eklemli olduğu için gıcırdama sesleri oluşuyordu. Bunun yerine farklı bir parça denedim. Şu an için kullandıklarım arasında en verimli olan bu parça diyebilirim.

Basımı diğer parçaya göre daha kolay oldu ve baskı sırasında sarsıntı ya da titreşim yaşanmadı. Genel olarak daha stabil bir sonuç aldım.

https://makerworld.com/tr/models/1856385-bambu-lab-a1-ams-lite-top-mount?from=search#profileId-2393289

bambu-lab-combo-ams-ustte-tasima.jpeg
bambu-lab-combo-ams-ustte-tasima.jpeg
244,51 KB
yldrm3dcraft

ARKADAKİ KÖŞE DESTEKLERİN LİNKİ MEVCUTMU ACABA ELİNİZDE

erolblt

linki ilk konuya ekledim. @Ersinyldrm27