Creality K1 Max ile tek baskıda iki veya daha fazla renkli flament kullanma

Creality

Creality K1 Max ile tek baskıda iki veya daha fazla renkli flament kullanma

Konuyu Açan
akifedikli
🍀 Yeni Üye
08.01.2026 00:22
3 Yanıt
23 Görüntülenme

Sürekli olarak tek renk flament ile çıktı alıyorum. Arada flament rengini değiştiriyorum ama benim merak ettiğim tek baskı da objenin bazı bölümleri bir renk flament ile bazı bölümleri farklı bir flament ile basmak istiyorum . Bunu nasıl yapıyoruz. tabii ki her bölümde flament rengini değiştirerek nasıl yapılır Bunun yolu nedir. Sanırım öğrenmek istedeğimi tam olarak anlatabilmişimdir.

Diyelim hafızada olan gemi modelini 3 farklı flament rengini kullanarak nasıl basabilirm. Bunu cihazdan mı ayarlarım yoksa G code  ta mı değişiklik yapmam gerekir.

Yanıtlar 3

Buraxel

Durak ekleyerek baskıyı orada durdurup filamenti değiştirip devam edebilirsin dilimleyici programından yapabiliyorsun diye biliyorum bambunun dilimleyicisinde var bu ayar kuvvetle muhtemel creality içinde bu vardır

yucakcraft3d

@akifedikli Renk değişim için gereken ayarlamayı slicer da yapacaksın, hatta bu konu ile alakalı YouTube kanalımda uzun video olarak paylaştım, sadece katman yüksekliği değil, aynı katmanda birden fazla renk basmak istersen eğer videoda detaylı olarak bahsettim, kanal linki profilde var. 

yucakcraft3d

@akifedikli Renk değişim için gereken ayarlamayı slicer da yapacaksın, hatta bu konu ile alakalı YouTube kanalımda uzun video olarak paylaştım, sadece katman yüksekliği değil, aynı katmanda birden fazla renk basmak istersen eğer videoda detaylı olarak bahsettim, kanal linki profilde var.