Genel Tartışma

CoPrint Quadro

airturker
Konuyu Açan
airturker
🥉 İlk Adım
08.01.2026 00:22
2 Yanıt
21 Görüntülenme

CoPrint yerli bir girişim eskiden bildiğim kadarı ile.Şşimdilerde Co Print Quadro adında (4 ayrı hotend ile çalışan sistem) yeni bir 3d yazıcı üretme fonlama aşamasındalar.

https://coprint3d.com/tr-tr/products/co-print-quadro-3d-printer-reservation

sizce bu yeni yazıcı ve buna benzer sistemde olanlar ne gibi yenilikler sunar, çoklu hotend avantaj mı dezavantaj mı? Fiyat acaba hangi aralıkta olur.

Yanıtlar 2

Çoklu hotend aslında ciddi bir avantaj; özellikle renk değişimlerinde yaşanan zaman kaybını minimuma indirmesi çok önemli. Tek nozullu sistemlerde renk geçişleri baskı süresini fazlasıyla uzatıyor. Bu açıdan 4 ayrı hotend mantıklı bir çözüm.

Tek ray üzerinde 4 bağımsız hotend kullanılması alışılmışın dışında bir tasarım; avantajlı ama bakım ve kalibrasyon tarafı soru işareti. Uzun vadede kullanıcı deneyimi belirleyici olacaktır.

Yine de böyle bir yerli girişimin bu seviyede bir ürün geliştirmesi bizim için oldukça sevindirici. Fiyat tarafında ise Türkiye’de en az 40–50 bin TL bandında satılacağını tahmin ediyorum. Daha düşük olmasını isterdim ama gerçekçi beklentim bu yönde.

HectorSalamanca

@mert 'in yorumunda benim için en dikkat çekici yer kalibrasyon kısmı oldu. 4 ayrı kafa 4 ayrı kalibrasyon. Ne kadar başarılı olur bilemiyorum.