Yeni başlayanlar için 3D dünyası

Genel Tartışma

Yeni başlayanlar için 3D dünyası

Konuyu Açan
Ersen
🥉 İlk Adım
08.01.2026 10:33
6 Yanıt
29 Görüntülenme

Yeni başlayan ve hiç bilmeyenler için kurumdan eğitim mi deneme yanılma ile kendi kendine öğrenim mı önerirsiniz? Hem amatör hem profesyonel kullanıma uygun olacak hangi yazıcı ile başlamak doğru olur?

Yanıtlar 6

erolblt

Yeni başlayan ve hiç bilgisi olmayanlar için benim önerim, çoğu zaman deneme–yanılma ile kendi kendine öğrenme yönünde oluyor. Bu süreç başta biraz zor gibi görünse de, uzun vadede karşılaşacağınız sorunları daha iyi anlamanızı ve çözmenizi sağlıyor.

Yazıcı önerisi olarak hem amatör hem de profesyonel kullanıma uygun, forumda da sıkça tavsiye edilen iki model öne çıkıyor: Creality Hi Combo ve Bambu Lab A1 Combo. Fiyat/performans açısından dengeli olmaları ve çoklu baskı (çok renkli) desteği sunmaları, öğrenme sürecini oldukça keyifli hale getiriyor.

Deneme–yanılma ile öğrenirken hata yapmanız çok normal. Zaten ileride benzer sorunlarla tekrar karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini biliyor oluyorsunuz. Takıldığınız noktalarda da 3D Printer Destek topluluğuna soru sorabilir, daha önce açılmış konularda benzer sorunlara çözüm olup olmadığını aratabilirsiniz.

Eğitim tarafında ise sıfırdan bir kursa gitmeye gerek kalmadan, YouTube’daki “yazıcı kurulumu” ve “ilk baskı nasıl alınır” tarzı videolar başlangıç için fazlasıyla yeterli oluyor. Zamanla zaten ayarlar ve baskı süreci kendiliğinden oturuyor.

https://www.3dprinterdestek.com/blog/3d-yazici-secerken-nelere-dikkat-edilmeli/88

@Ersen 

yucakcraft3d

@Ersen Benim bildiğim tek bir şey var, en iyi tecrübe deneyimdir. Deneme yapacaksın hata olduğunu fark edip üzerine araştıracaksın, kafa yoracaksın. Diğer türlü eğitimler ile teoride herşeyi belki öğrenirsin ama iş uygulamaya gelince nereden başlayacağını bilemezsin. 

Emresoft

biz iki kafadar iki cihaz aldık evlere iki aydır uğraştık didindik şimdi kilo kilo filament peşine düştük hatalarımızdan ders çıkarttık müşteri peşine koşmaya başladık yani deneyim en kıymetlisi vakit problemi yoksa ha eğer sürekli üzerinde duracaksan başka işin yoksa zaten iki haftaya cihazın hepsini çözersin

HectorSalamanca

Kendiniz öğrenin derim. Zaten Youtube'ta öğrenmeniz için birçok video var. Yazıcı olarak Creality Hi Combo öneririm. 26x26x30 ölçüleri A1'e göre daha yüksek olması ve CFS'sinin kapalı olması en büyük avantajlarından biri. 

yldrm3dcraft

YAZICI OLARAK A1 COMBO TAVSİYE EDERİM TAM BİR FİYAT PERFORMANS HARİKASI ÇİZİMİDE ÖĞRENMEN SENİN YARARINA OLUR FUSHİON 360 KİŞİSEL KULLANIM İÇİN 3 YIL ÜCRETSİZ LİSANS SUNUYOR YOUTUBEDE TEKNİK KARİYER KANALINDAN EN İNCE DETAYINA KADAR İZLEYEREK ÖĞRENEBİLİRSİN

Valla 3d yazıcı için ben de kervanı yolda düzenlerden olacağım sanırım. Halledilmeyecek bir şey gibi durmuyor. Modelleme olarak yüzey modellemeye ihtiyacım olmamıştı bugüne kadar. ona çalışıyorum. Kafa karıştırıcı geldi bana ama uğraşıyorum.