104 mm x 63 mm x 10 mm Kurabiye kalıbı

STL Dosya Paylaşımı

104 mm x 63 mm x 10 mm Kurabiye kalıbı

Konuyu Açan
ArthurvMorgan
🏅 Destekçi
08.01.2026 11:11
7 Yanıt
25 Görüntülenme

Benim yeğenim kendi çizdiği bir karakter için istemişti bunu. 10 cmlik orhun kitabesi gibi kurabiye kaıbı yapmıştım. İsteyenler dosyayı indirip deneyebilir. 

Normalde ben dışarıya bastırtmıştım. Aman fazla pahalıya gelmesin diye derinlikleri azaltmıştım. Bu versiyonda derinlik verdim 1 cm. Desenin izinin bırakılacağı kesici çizgileri de 3 mm yaptım. Yaparsınız bu az dersiniz değiştirilir kolaylıkla. 

Ekli Dosyalar
KURABİYE v2.STL
324,11 KB
kurabiye v2 perspektif.JPG
kurabiye v2 perspektif.JPG
196,38 KB
kurabiye v2.JPG
kurabiye v2.JPG
169,48 KB

Yanıtlar 7

HectorSalamanca

@ArthurvMorgan  Elinize sağlık. Benim nacizane bir kaç önerim olacak. 

Bence kalıbın dışının dikdörtgen olması yerine şeklin kendi çizgi sınırlarında olması, kurabiyenin daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Ve de ince kurbiyenin daha gevrek olacağı düşüncesindeyim :)

@HectorSalamanca  Kesilikle katılıyorum. Boş bir vaktimde onu da yaparım. Hatta satılan kalıplar öyle oluyor genelde. Bizimki orhun kitabeleri gibi oldu. Kurabiye de sert olmuş baya güldük :)

HectorSalamanca

@ArthurvMorgan  :) Hem baskı süresi azalmış olur hem de daha az filamentle daha iyi sonuç almış olursunuz. Kalıbın son halini bekliyoruz :)

@HectorSalamanca Bir versiyon yaptım etrafını azalttım. :D  

Yalnız evde yazıcım olmasa da bambulab slicera attım meraktan. 0.2 olması gerekiyor en az sanırım nozulun. 0.4 iken dilimlediğimde desenleri göstermedi. Ayarları komple sallama. Hiçbir bilgim yok. Arada beyaz yerler görüyorum mesela. onlar basılamıyor mu ne oluyor bilmiyorum.  Aşağıda resmi var.

Ben bunu izmirde bir yere bastırttığımda 0.08 mm hassasiyet seçmiştim online seçeneklerinden. o ilk versiyonu aşağı ekledim. 

STL
KURABİYE Etrafı kesik.STL
452,04 KB
kv3.JPG
kv3.JPG
51,45 KB
kuabiye bambu.JPG
kuabiye bambu.JPG
295,07 KB
WhatsApp Image 2025-10-24 at 11.26.10.jpeg
WhatsApp Image 2025-10-24 at 11.26.10.jpeg
363,66 KB
HectorSalamanca

Şeklin içindeki bulunan desendeki duvarlar 0.4 mm'den daha küçük olduğundan 0.4mm nozul seçtiğinizde görünmemiştir. 

Bahsettiğim desendeki duvarlar 1mm bile olsa dayanıksız olur. Çünkü kuvvet uygulanacak bir parça. 

0.08 mm katman kalınlığı da bu baskıda sadece zamanı uzatır. 

Burda önemli olan şeklin nasıl yapıldığının mantığını anlamak. Aslında siz de zaten bunu başarmışsınız. Tebrikler.

@HectorSalamanca Çocuğa kalsa o hem ufak hem detaylı istiyordu. :) Teşekürler bu arada bilgiler için.

HectorSalamanca

@ArthurvMorgan Rica ederim, iyi çalışmalar