Yazılım ve Slicer

OrcaSlicer Nesneleri Hariç Tut

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
08.01.2026 18:51
4 Yanıt
18 Görüntülenme

Merhaba,

Bildiğiniz gibi üçüncü parti yazılımlar artık yazıcı üreticilerinin kendi slicer'larından daha çok tutulur hale geliyor.

Bunlardan biri de OrcaSlicer.

OrcaSlicer kullanıcıları genel olarak OrcaSlicer'dan memnun. Hatta BambuLab cihaz kullanıcıları bile OrcaSlicer kullanmakta.

Ben de Creality K1 cihazım için OrcaSlicer'ı tercih ediyorum. Creality Print dilimleyicisi çok kötü. İndirdim ama bir kere bile kullanmadım. :)

Bahsetmek istediğim konu, tablanızda birden çok modeli basarken birinden kaynaklanan hatanın diğerlerine sirayet etmesini engellemek adına sunulmuş bir seçenek.

Bu seçenek nesneleri hariç tut seçeneği (Yani Exclude Object)

Bu seçenek, baskınızı başladıktan sonra OrcaSlicer üzerindeki Cihaz sekmesinde en alt kısımda bulunuyor.

Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi üzerine tıklayarak o nesnenin yazdırma işlemini durdurabilirsiniz.

Ekli Dosyalar
orca1-3.png
orca1-3.png
207,54 KB
orca1-2.png
orca1-2.png
227,69 KB
orca1-1.png
orca1-1.png
785,66 KB

Yanıtlar 4

yucakcraft3d

Peki internet bağlantısı olmayan cihazlar ne yapsın? 🥹🥹🥹

HectorSalamanca

@yucakcraft3d Onlar da yazıcının ekranından aynı işlemi yapabilir. En azından K1 ve üzeri için söyleyebilirim. Ama Ender serisi ve Hi için bilgim yok. 

yucakcraft3d

Ben Ender 3 v3 SE kullanıyorum, maalesef öyle bir özellik yok, toplu baskılarda birkaç tanesi bozulursa ya devam edip bittikten sonra bozuk olanları çöpe atacaksın, ya da o esnada baskıyı tamamen sonlandırıp tekrar başlayacaksın.

erolblt

@yucakcraft3d Bu özellik, baskı sırasında adeta bir hayat kurtarma operasyonu gibi diyebilirim.Özellikle çoklu baskılarda sıkça kullanıyorum ve en azından zaman kazanmamı sağlıyor. Filament belli bir noktadan sonra gözden çıkarılabiliyor; ama zaman asla. Hele ki yetiştirilmesi gereken bir sipariş varsa, bu özellik benim için gerçekten çok kurtarıcı oluyor.