Snapmaker U1 3D Printer – Sıfır Atık Gerçekten Mümkün mü?

3D Printer

Snapmaker U1 3D Printer – Sıfır Atık Gerçekten Mümkün mü?

erolblt
Konuyu Açan
erolblt
⚙️ Aktif Üye
08.01.2026 20:04
5 Yanıt
28 Görüntülenme

Snapmaker, yeni tanıttığı Snapmaker U1 modeliyle 3D yazıcılarda uzun süredir konuşulan filament israfı ve başarısız baskılar konusuna doğrudan odaklanıyor.

Firma, U1’i “sıfır atık (zero waste)” vizyonuyla konumlandırıyor.

Paylaşılan bilgilere göre Snapmaker U1’de öne çıkan hedefler şunlar:

Hatalı baskılardan kaynaklanan filament kaybını minimuma indirmek

Baskı sırasında oluşan sorunları erken aşamada algılayarak gereksiz devam eden baskıları önlemek

Daha kontrollü, optimize edilmiş baskı süreçleriyle zaman + malzeme tasarrufu

Özellikle seri veya çoklu baskılarda israfı azaltmaya yönelik yazılım/algoritma yaklaşımı

Ancak işin kritik kısmı şu ;

Sıfır atık” gerçekten ne kadar mümkün?

Detaylı Bilgi İçin Blog Yazımızı Okuyabilirsiniz 👇

https://www.3dprinterdestek.com/blog/snapmaker-u1-color-3d-yazici/103

Ekli Dosyalar
snapmaker-u1-3d-yazici-3d-yazicilar.jpg
snapmaker-u1-3d-yazici-3d-yazicilar.jpg
42,68 KB

Yanıtlar 5

yucakcraft3d

Sıfır atık olmaz belki ama diğer makinelere nazaran, bu makine de 4 tane hotend görünüyor, her birisi bir renk basacağı için renk değişimlerinde filament yerine hotendler değişecek, o yüzden atık miktarı neredeyse sıfır olabilir, çok az, göze gelmeyecek miktarda atık olur diye tahmin ediyorum.

yldrm3dcraft

OLDUKÇA İDDİALI BİR MAKİNA FLAMENT DEĞİŞİM ESNASINDAKİ FİREDEN KURTARIR AMA TEMİZLİK KULESİ YİNE GERKLİDİR BENCE

Remparts

Hocam bende benzer bir forum açmıştım sonradan denk geldim. Makine çok ilgi çekici görünüyor atık konusunda emin olamasamda sunduğu sistem sayesinde oldukça az olacağını tahmin ediyorum.

erolblt

@Remparts  evet herkesin beklentisini yükseltti bu makine ön sipariş veren çok kişi varmış duyduğum kadarıyla atık konusunu sıfıra indirmese de minumum seviye ye indirecektir.

Remparts

Modelden modele göre filament başına bi 100 150 tl lik bir kayıbın önüne geçebilir . Buda uzun vade de (tahmini 1 yıllık kullanımda ) Hi combo ve A1 den daha ucuza gelir . Hatta 6 ay içerisinde AD5X ile aynı masrafa gelebilir .