Silk veya Normal Altın Rengi PLA Önerisi

Filament

Silk veya Normal Altın Rengi PLA Önerisi

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
10.01.2026 02:00
10 Yanıt
30 Görüntülenme

Merhabalar,

Satış yaptığım bir ürün grubunu Polisan Altın Varak rengiyle boyamam gerekiyor. Artık boyamak istemediğimden bu renk filament ile baskı almak istiyorum.

Aşağıdaki fotoğrafta bu rengi paylaşıyorum. 

Bu renge uygun en yakın PLA filament hangisidir? (Marka fark etmez)

Yorumlarda linkiyle paylaşabilirseniz sevinirim.

Ekli Dosyalar
altın varak.jpg
altın varak.jpg
49,87 KB

Yanıtlar 10

Remparts

Bizzat kullanmadım ama kullananı gördüm . Rengi baya hoş bir göz atabilirsin

valment-silk-pla-altin-24k-filament-1k-e0e-45.jpg
valment-silk-pla-altin-24k-filament-1k-e0e-45.jpg
16 KB
Remparts

gönderdiğin görsele göre biraz açık tonda kalıyor daha iyi bir alternatife denk gelirsem geri dönerim

erolblt

İstanbul Filament Silk Pla rengi sanki uygun gibi duruyor. Alıp denemek lazım ama sizin boyama gibi tam parlak değil.

HectorSalamanca

@Remparts Ben de valmentin sitesinde attığınız rengi beğenmiştim. Ama canlı görmediğim için karar veremiyorum. 

@erolblt Evet istanbul filamentin de biraz mat kalmış. Belki elinde bu filamentlerden olan varsa, yaptığı modelin fotoğrafını atar ve bu sayede canlı olarak nasıl göründüğünü anlamış olabilirim. 

Remparts

@HectorSalamanca Aktif bir valment kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. renkleri tatmin edici genelde üzmez

Buraxel

Valment dün sipariş geçtim porima nanelab esun kullandım en çok porima seviyorum fakat stok yok bayadır valmentin 24k ve süper altınımdan söyledim memnun kalırsam devam ederim deneyimlerimi paylaşırım nanelab çok sarı porima hafif yeşile çalıyor esun hafif turuncuya dönük parlaklık ayarla sağlanıyor 

HectorSalamanca

@Buraxel Tamamdır, teşekkürler. Baskı aldığınızda fotoğrafı atarsanız benim için güzel olur.

Buraxel

@HectorSalamanca  hepsini yanyana koyup atarım size fikir verir inşallah ;)

Buraxel
Diğeri gelince eklerim şimdilik 3 marka 😅
IMG_5642.jpeg
IMG_5642.jpeg
1,2 MB
HectorSalamanca

Porima'nınki güzele benziyor ama Nanelab'ınki tam belli olmuyor. Asıl merak ettiğim valment. 

Fikir verdiğiniz için teşekkür ederim. Topluluğumuzun işte böyle yardımlara ihtiyacı var :)