Z eksen, Yatak Kalibrasyonu

Bambu Lab

Z eksen, Yatak Kalibrasyonu

Konuyu Açan
Onebicimisim
🥉 İlk Adım
13.01.2026 16:42
12 Yanıt
48 Görüntülenme

Cihazim Bambu Lab A1, Yeni bir tabla aldım ve birkaç kullanımdan sonra yatak seviyesinde hata verdi, kendi tablasını kullamdığımda da kalibrasyon tamamlamıyor, sensörlerinde aşınma vs de bulunmuyor. Kalibrasyon yaparken nozzle en arka çıkıntısına geldiğinde tablaya fazla baskı uyguluyor ve hataya düşüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Extruder Unit değiştirdiğimde çözülür mü?

Yanıtlar 12

Bektassaka

@Onebicimisim merhaba, yazıcıyı sıfırlamanı öneririm.

@Bektassaka Merhaba, fabrika ayarlarına sıfırladım ama bir sonuç alamadım. Teknik destek 

"Merhaba, yaşanılan problemin 3 farklı nedeni olabilmektedir efendim.

Type-C kablo 

Th-Board

Eddy sensörü (Extruder Unit)

Marka yetkilisine talep açılmış olup dönüş beklemekteyiz."

Diyor. Bir an önce sorunu çözmem gerekiyor.

Emresoft

teknik desteğin dediklerine bak derim nozul ucunu 170-190 arası ısıt sonra ucu temizle sonra eksenleri kontrol et ufleyerek toz almaya çalış sonra full kalibrasyon dene sonucu bizimle paylaşırsan seviniriz hocam

yldrm3dcraft

@Onebicimisim chat gpt ye sordunmu

@Emresoft teşekkür ederim, ısıtmadan temizledim. Bir de öyle deyeyim. 

@yldrm3dcraft denedim dediklerini yaptım sorun çözülmüyor.

yldrm3dcraft

anladım o zman birde @Emresoft un dediğini dene bakalım @Onebicimisim 

Emresoft

Benim başıma gelmişti benzeri tablaya on cm kala kalibre edemiyorum diye hataya düşüyordu şans eseri buldum bende bu yöntemi 😅 @yldrm3dcraft @Onebicimisim 

HectorSalamanca

Merhaba,

A1'ler tabla kalibrasyon ayarlarında genelde sorun yaratıyor. Bunun asıl sebebinin kalibrasyon için kullanılan sensörün yazıcının tabla kısmından ziyade kafa kısmında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. 

Kafa kısmını söktüğünüzde yerini tam bilmediğim 3-4 vidalı bir yer var. Buradaki vidaların sıkılması öneriliyor. Bahsettiğim konuyu aşağıda paylaştığım linkten görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/shorts/46gKcPnBZwk

Bektassaka

Yaklaşık bir sorun bende de mevcut. firma Baskı kafası kablosu sorunlu dedi bugün kablo gönderiyorlar bakalım gelince deneyeceğim

@HectorSalamanca bu işlemi ayda bir defa yapıyorum. Etkili oluyor ama bu sorunda faydası olmadı maalesef.

yldrm3dcraft

Acaba sensör kablosundamı sıkıntı var