Bambu lab a1 0.2mm nozzle sorunu

3D Printer

Bambu lab a1 0.2mm nozzle sorunu

Konuyu Açan
Canbiican
🥉 İlk Adım
13.01.2026 19:09
2 Yanıt
25 Görüntülenme
Selamlar bambulab a1 modelinde 0.2mm nozzle ile baski yapmaya calistigimda surekli tikaniyor ve en son baski da nozzle ic kismina eriyen filamenter dolmus yaklasik 100gram filament temizledim saatlerimi aldi bunun icin 0.2mm nozzle’a ozel dosyalar mi gerekli yoksa her buldugumuz 3mf veya stl dosyasini 0.2mm nozzle ile cikti alabilir miyiz?

Yanıtlar 2

HectorSalamanca

Merhaba,

Slicer'ınızda yazıcınızı 0.2 olarak ayarlayın.

3mf dosyaları genelde 0.4 mm nozzle ile paylaşılıyor. Bu yüzden slicer'ınızda sadece modeli açın. Yani stl olarak açıp kendi ayarlarınızla baskı alın. 

Daha önce 0.2 mm nozzle kullanmadım ama tıkanması çok muhtemeldir. Bu sebeple daha yüksek sıcaklıklarla düşük hızlarda basmak fayda sağlayabilir. 

Buraxel

hotendi değiştikten sonra yazıcının ekranından 0.2mm seçimini yapın dilimleyiciye girince kendi 0.2mm görecektir görmezse de oradan 0.2mm seçmeniz lazım neticede akış azalıyor yazıcı 0.4mm ye ayarlıysa tabi olarak tıkanacaktır. 0.2mm ile saatlerce baskı aldım sorun yaşamadım normal pla için bir problem yok silk de bastım sorun yaşamadım ama granit veya ahşap katkılı filamentlerde tıkanma kaçınılmaz olacaktır.