Sadece Bu Dosyadalarda Nozzle Tıkanması

STL Dosya Paylaşımı

Sadece Bu Dosyadalarda Nozzle Tıkanması

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
14.01.2026 00:18
6 Yanıt
24 Görüntülenme

Merhaba,

Konu başlığında da belirttiğim gibi nozzle'ım sadece aşağıda paylaştığım dosyalarda tıkanma yapıyor.

8-9 kere denememin sonucunda sadece 3 tane basabildim. Gerisinde hep nozzle tıkandı. 

Açıkçası hepsini de aynı ayarda bastım. Sadece nozzle sıcaklığını arttırdım. 230 derecede bile baskı aldım. Fakat yine tıkandı. Sebebinin çok fazla anlayamadım. 

Düşüncem, hızı ve ivmeyi azaltırsam tıkanma olmayacağı yönünde. 

Sizce sebebi ne olabilir?

Ekli Dosyalar
2dler.3mf
9,8 MB

Yanıtlar 6

Bektassaka

@HectorSalamanca merhaba, farklı bir renk,marka vs. filamentte denediniz mi ?

yldrm3dcraft

ilk katman kusursuz yapışıyormu birde desen aşırı kalabalık filament geri çekme mesafesi ile oynamayı denedinmi @HectorSalamanca 

Emresoft
bu attığın tüm tablalarda mı bu sorunu yaşadın yoksa belli başlı tablalarda mi @HectorSalamanca 
Emresoft

@HectorSalamanca ayrıca hangi katmanda bu problemi yaşıyorsun şuan baktığımda slicer ayarları kendin ayarlamışsın bunu hiç bir ayar yapmadan 0.20 mm standart ayarlarında denemeni tavsiye ederim ha birde dolgu deseni kafes yaptım ütülemeyi açıp en üst katmanlara verdim deneme şansım olmadı daha ama eğer müsait olabilirsen bu ayarlardan ufak bir baskı almanı tavsiye ederım hocam

HectorSalamanca

Merhabalar,

Başka bir filamentle denemedim. Bu, Filenta'nın Siyah PLA'sı. 

Mesela kadın modeli tek seferde basıldı. Bazısı ilk katmanda, bazısı diğer katmanlarda tıkandı.

Bugüne kadar baskılarımı aynı ayarlarla bastım ve memnunum. Bu yüzden de geri çekme ayarlarını değiştirmedim.

Bugün sabah farklı bi dosyayı yine baskıya verdim. 2 seferde de aynı modelin aynı yerinde tıkanma oldu. Anladım ki sanırım filamentten kaynaklanmıyor. 

Daha sonra K1'in oto kalibrasyonunu yaptım ve düzeldi. Yani tabla kalibrasyonu sorunu nozzle tıkanması yapıyor deselerdi inanmazdım ama sonuç öyle gösteriyor. Kesin sonuç için erken tabii.

Yukarıda paylaştığım dosyaları da akşam tekrar kalibrasyon yapıp deneyeceğim. Sonuçları buradan sizlerle paylaşırım.

Emresoft

GEÇMİŞ OLSUN HOCAM O ZAMAN ERKEN TEŞHİS İSRAF KURTARIR