3D Baskı Maliyeti Nasıl Hesaplanır? Yeni Araç Hakkında Görüşlerinizi Bekliyoruz

Sabitlenmiş Genel Tartışma

3D Baskı Maliyeti Nasıl Hesaplanır? Yeni Araç Hakkında Görüşlerinizi Bekliyoruz

erolblt
Konuyu Açan
erolblt
⚙️ Aktif Üye
15.11.2025 12:09
17 Yanıt
193 Görüntülenme

3DPrinterDestek olarak sizlere en faydalı araçları sunmak için çalışıyoruz ve bunlardan biri de yeni açtığımız 3D Baskı Maliyet Hesaplama Aracı. Bu özellik sayesinde herkes, baskı süresi, filament tüketimi, enerji maliyeti ve amortisman gibi detayları girerek ortaya çıkan gerçek maliyeti saniyeler içinde görebiliyor.

Bu alan henüz geliştirme aşamasında, yani sizin geri bildirimleriniz bizim için çok değerli.

Her kullanıcının farklı yazıcısı, farklı filament markası, farklı elektrik fiyatı ve farklı baskı alışkanlıkları olduğu için bu aracın daha doğru sonuç vermesi tamamen topluluğun katkısıyla mümkün olacak.

Bu nedenle sizlerden ricam:

Aracı mutlaka deneyin, elde ettiğiniz maliyet sonuçlarını veya eksik gördüğünüz noktaları bu başlık altında paylaşın.

“Şu özellik de olsa iyi olur”, “Benim hesaplarımda şu değer daha gerçekçi”, “Bu ayar farklı yazıcılar için değişiyor” gibi yorumlar hem size hem diğer kullanıcılara yol gösterecek.

Ne kadar çok geri bildirim olursa, bu aracı o kadar hızlı geliştirir, hepimizin kullanabileceği güçlü ve doğru bir hesaplama sistemi oluştururuz.

Katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkürler.

Birlikte daha iyi bir topluluk ve daha faydalı araçlar oluşturuyoruz!

Yanıtlar 17

Maliyet hesaplama alanındaki watt değerini siz giriyorsunuz galiba biz bunu değiştiremiyoruz bunun bizim tarafımızdan da değiştirilebilir olması daha mantıklı olabilir veya oradaki değerleri sizin kontrol etmenizi tavsiye ederim.

maliyet hesapla alanında fazla yazıcı seçeneği yok onları da ekler misiniz. Alan genel olarak güzel olmuş tabi geliştirmeye açık bir alanda.
bsaatolye

Evet @doruk bey haklı wattı bizim girmemiz daha iyi olabilir benim şöylede bit fikrim var yazıcı olarak girme kısmına + şeklinde ekleme butonu ve yazıcı için gerekli bütün ayarları girebildiğimiz maliyette ne kullanılıyorsa ekleme şansı gelişime daha çok katlı sağlayacaktır. Bu fikir seçeneklerde yazıcımın olmadığını görünce geldi 😄

erolblt

@bsaatolye geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Sizin yazıcınız nedir ekleyelim ve yazıcıları eklemeye devam edeceğiz :D

erolblt

watt değerlerini kendiniz de yükleyebilirsiniz. Yeni güncelleme yaptık, diğer yazıcı modellerini de ekliyoruz.

bsaatolye

@erolblt 

flsun t1 anma gücü 400w 

flashforge ad5x güç kaynağı 650w 

😊😊

erolblt
@bsaatolye yazı modelleriniz eklenmiştir
bsaatolye

@erolblt teşekkür ederim hocam 🫡😇

Bektassaka

Ticari amaçlı kullanıcılar için başarılı bir uygulama. Emeğinize sağlık

erolblt

@Bektassaka teşekkür ederiz :D

Maliyet hesaplama konusu ile ilgili olarak benim şahsi görüşüm çok fazla detay var elektrik maliyeti vs.vs. bence duz mantık sadece filament kg fiyatı baski süresi ve gramı yeterli bir hesaplama olacaktır diye düşünüyorum çok detaylı hesaplamaya gerek yok saygılar 

erolblt

Aslında gerçek maliyeti hesaplayabilmek için 5 ana parametreye ihtiyaç vardır ve maliyet hesaplama aracımız da bu şekilde çalışmaktadır.

• Yazıcının saatlik elektrik tüketimi (watt)

• Bulunulan ildeki elektrik birim fiyatı (Google üzerinden net şekilde öğrenilebilmektedir)

• Baskı Süresi

• Filament fiyatı

• Kullanılan filament miktarı

Bu alanların doldurulması zorunludur, çünkü net ve sağlıklı bir maliyet hesabı yapmak için bu parametreler her zaman gereklidir. Bir müşteriye fiyat verirken, gerçek maliyet görülebilir ve buna göre kâr marjı belirlenir.

Diğer parametreleri girme zorunluluğu bulunmamaktadır; elbette sizin önerdiğiniz yöntem de bir seçenek olabilir. Ancak bu alanlar, bu sektörle uğraşan ve net sonuçlarla hesaplama yapmak isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur.

Yorumunuzu da ayrıca değerlendireceğiz 😊

Nasıl mesaj atacağımı bilemediğimden buraya yazıyorum şimdiden özür dilerim. Bence siteye admin onayından geçmek koşulu ile kullanıcılar da blog yazısı ekleyebilmeli. Sadece fikir. Bu tarz şeyleri konulara da açabiliriz ama konular genellikle sorunlarla boğuşulan bir yer. 

erolblt

Blog yazılarınız varsa sizin adınıza yine yayınlayabiliyoruz bize blog yazılarınızı özelden iletebilirsiniz profil alanında mesaj gönder bölümü var oradan yazabilirsiniz. Blog yazılarınızı drive link olarak yükleyin linki özelden benimle paylaşın inceleyelim sizin adınıza paylaşalım. @ArthurvMorgan 

@erolblt İlginiz için teşekkürler. Keşke 3d yazıcılar hakkında bilgim olsa da yazılar yazabilsem. 3d yazıcı yeni sipariş ettim fakat gelmesi birkaç ayı bulacak sanırım. Megatechtr'den Bambulab A1 combo sipariş ettim. 

Ben zaten varolan şeyleri değil de kendi kafamdaki şeylerin prototipleri için 3d yazıcı istiyorum. Seri üretimi yazıcıdan pahalı olan ama poliüretan ile kalıba döküm yapıp ucuzlaştırma üzerine bir blog yazısı yazmak isterdim. Kısmet bakalım ilerde yaparız. 

erolblt

Hayırlı olsun. Stokta olan firmalarda vardı onlardan da alabilirdiniz :D Yazınız hazır olunca iletin inceleyelim.

@ArthurvMorgan 

@erolblt Teşekkürler. Bir gün bilgilenip yazacak duruma gelirsem ilk buraya yazacağım. :D