3D modeller üreterek e-ticaret yapmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ve yapan var mı ?
E-Ticaret yapan var mı ?
E-Ticaret yapan var mı ?
Yanıtlar 8
Kafanızda kategoriyi belirlemeniz , belirlenen kategorinin araştırması ve 5 - 10 kalem ürün fiyatlandırması yapmanız ve bunları yaptıktan sonra alıcıları,pazarını,isteğini görmek için birkaç gösterim yapmanız yaptıktan sonra eğer ihtiyaç ve istek var olan üründen üretip sunmanızı tavsiye ederim Trendyol vs gibi vergi levhası isteyen yerlere ilk aşamada girmenizi tavsiye etmem ( zaten trend yolu ayrıca tavsiye etmem ) dolap letgo gibi yerlerden başlayıp onaya Facebook gibi yerlerden müşteri toplanıyor.
karşıma bu aralar anahtarlık baskı satışları çok fazla çıkmaya başladı bende toplu ne yapabilirim diye düşünüyorum hobi amaçlı kullanıyoruz ama bir yerden sonrada ticari kısmı karşıma çıkınca düşünmeye başladım ilk başta şirket işleri ve trendyol kısmı beni yorabilir duruma göre yine kontrol edeceğim.
Hobi olarak başladım eş dost arkadaş derken belirli bir ekosistem oluştu tavsiye ve ihtiyaç durumuna göre yani kendi çapımda satış yapıyorum ki çok düşük karla yazıcının parasını çoktan çıkardım bir insan severek yaptığı işten para da kazanınca çok daha mutlu oluyor
@Buraxel bende hobi olarak yapıyorum. Çevreye bir kaç kişiye yardımcı olunca biraz baktım böyle e-ticarete filan dönüştüren çok gördüm şu an biraz bilgi edinmeye çalışıyorum ne yapılır nasıl olur gibi
Shopier üzerinden denediğim oldu. Buradan hiç satış yapamadım. Kargo fiyatları gayet iyi ama, bakın derim. Tüm görselleri yapay zeka ile hazırlamıştım. O zaman gemini yoktu :) photoroom vardı bilenler olabilir. Abajur modelleri üzerine çalışıyordum. Eş dosta satış yaptığım oldu.
Endüstriyeller ile f/p karşılaştırılınca mantıklı olmuyor pek. Genelde az bilinen ve bulunması zor olan figürler üzerine satış yapmayı öneririm.
@mert internet üzerinden satış çoğunlukla yapmıyorum sosyal medya hesabımda ürünlerimin kısa videolarını paylaşıyorum ama çoğunlukla talepler tanıdıklarım ve onların tanıdıklarından geliyor. “Burak’ta yazıcı var soralım” şeklinde özel ihtiyaçlarına şimdilik hazır modellerle karşılık veriyorum. Kimi zaman oyuncak kimi zaman askılık kimi zamanı kişiselleştirilebilir hediyeler basıyorum. Benim naçizane tavsiyem sizde yazıcı olduğu bilinsin ve masanıza çalışma ortamınıza farklı baskılarınızı götürün ilgi duyanlar zaten talep oluşturuyorlar ;)
@Buraxel Evet haklısınız ama bu aralar sosyal medyada çok fazla anahtarlık labubu gibi örnekler karşıma çıkmaya başladı o kadar çok anahtarlık yapıp satan var ki bunun piyasasının bu kadar ilgi çektiğini bilmiyordum. Bende çevreye ufak tefek işler hediyelikler yapıyorum ilerleyen süreçte duruma göre farklı bir şeyler yaparım :D