Genel Tartışma

3d modelleme (GENEL)

bsaatolye
Konuyu Açan
bsaatolye
🏅 Destekçi
26.11.2025 06:46
4 Yanıt
29 Görüntülenme

Kullandığınız çizim programları nelerdir tavsiyeleriniz ve ihtiyaca bağlı kolay orta ve zor şeklinde çizim için hangi programları önerirsiniz ?

Yanıtlar 4

Ben kendi işlerimde genelde ihtiyaca göre program seçiyorum. Eğer hızlıca bir şeyler tasarlamam gerekiyorsa Tinkercad kullanıyorum, çünkü gerçekten en kolayı. Çok fazla uğraşmadan basit modeller çıkarabiliyorsun.

Daha ölçülü ve biraz daha ciddi tasarımlar için Fusion 360 bana daha uygun geliyor. Hem esnek hem de hobi kullanıcıları için yeterince kolay aslında. Biraz alışınca rahat ilerliyor.

Daha karmaşık modelleme gerektiğinde ise iş biraz zorlaşıyor. Bu noktada Blender veya SolidWorks devreye giriyor. Blender özellikle organik modeller için iyi ama öğrenmesi gerçekten zaman alıyor. SolidWorks de daha çok teknik taraf için uygun.

Kısaca kendi deneyimim şöyle:

Kolay bir şey yapacaksam Tinkercad, orta seviye işler için Fusion 360, daha detaylı ve zor modellerde Blender veya SolidWorks kullanıyorum. İhtiyacına göre bu sıradan başlayabilirsin.

bsaatolye

@mert çok teşekkür ederim 😊 

Dediklerine %100 katılıyorum 

kolaylık Tinkercad 

ve diğerleri için solidwork kullanıyorum organik modelleme için bişey yapmadım ama blender için öğrenime girmeye niyetim var 🫡

fusion 360 kullanıyordum ama şuanda kullanmıyorum 

Daha ölçüleri önemli bir iş yapıyorsanız Fusion360 gibi bir program daha iyi olacaktır. Fakat mm'si çok önemli değil, görsel zevk adına bir ürün tasarlıyorsanız, blender öğrenmek uzun vadede daha farklı iş kollarının da kapısını açacaktır diye düşünüyorum. :) Ben fusion360 kullanıyorum, fakat başka programlara da geçmeyi düşünüyorum.
zooom

Ben freecad kullanıyorum işimi birçok alanda çok iyi görüyor.Yeni yeni shapr3d öğrenmeye çalışıyorum.