En Çok Kullandığınız Filament Markası Hangisi?

Filament

En Çok Kullandığınız Filament Markası Hangisi?

erolblt
Konuyu Açan
erolblt
⚙️ Aktif Üye
01.12.2025 09:40
4 Yanıt
79 Görüntülenme

3D yazıcı kullanan herkesin mutlaka zamanla kendine göre “en sorunsuz”, “en temiz yüzey veren” ya da “fiyat/performans olarak en iyi” dediği bir filament markası oluyor. Hangi markaları kullandığınızı, neden tercih ettiğinizi ve hangi durumlarda o markaya yöneldiğinizi öğrenmek güzel olur.

PLA, PETG, ABS, TPU fark etmez… Deneyimlerinizi yazmanız, yeni başlayanlara gerçekten yol gösteriyor. Sizce hangi marka hem baskı kalitesi hem de fiyatı açısından en iyi sonuçları veriyor?

Yanıtlar 4

Bu aralar Creality, Esun kullanmaya başladım baskı olarak bu filamentlerde bir sorun yaşamadım tabi ektra olarak flamix,microzey,porima filamentlerini de kullandım ama Esun ve Creality kadar verim alamadım bana bu bir ara Beta Filament aldım onunda sarımını beğenmedim yada bana denk geldi bilmiyorum ama makaralar biraz küçültülmüş ve sarımı çok sıkı geldiydi.

porima kullanıyorum çok memnunum , esun markasınıda kullandım renkleri güzel ama flement çabuk kuruyor ve kırılıyor 

HectorSalamanca

Merhabalar, ben sadece porima ve elas3d kullandım. Beyaz filament için ton farkları var taktir edersiniz. Elas daha parlak porima daha tok. Bu filamantler için 45 derece açıda porima başarısız oldu ve bu sebeple tekrar elas aldım. Elas3d'den memnundum. Ağustos ayında colorshift filament aldım. Son zamanlarda her baskıdan önce filament kırılıyor. 10-15 dk bu sebeple ziyan oluyordu. Belki mevsimsel de olabilir. Daha iyi yorumlayacak arkadaşlar vardır muhakkak.

zooom

Ağırlıklı olarak porima kullanıyorum beta ve esunda kullandım.Hepside güzel Esun birinci sıraya koyarım  renk çeşidi çok fakat pahalı şuanda fiyat performans ve yerli malı olduğu içinde porima kullanıyorum gerçi son zamanlarda onlarda fiyatları birazcık şişirdi.