Yazıcım 550 saatte ve hiç değişmedim. Değişenler için orijinal olmayan nozzle ile orjinal nozzle arasında fark var mı?
Crealiy K1 quick swap nozzle için değiştirme sıklığı ne olmalı?
Crealiy K1 quick swap nozzle için değiştirme sıklığı ne olmalı?
Yanıtlar 2
K1 Quick Swap nozzle değişim süresi aslında kullanım tarzına göre değişiyor ama genelde 300–600 saat arası normal kabul ediliyor. Senin yazıcı 550 saate gelmişse ve baskılarda bir sorun yoksa hemen değiştirmen şart değil.
PLA ve PETG gibi aşındırıcı olmayan filamentler kullanıyorsan nozzle daha uzun süre dayanıyor. Yüzey kalitesi bozulmaya başladıysa, tıkanma oluyorsa veya ekstrüzyon düşüyorsa o zaman değişim zamanı gelmiştir.
Orijinal nozzle’lar genelde daha düzgün işlenmiş oluyor ama yan sanayi nozzle da çoğu zaman iş görüyor. Sadece çok ucuz olanları almamaya dikkat et, kalite farkı hissedilebiliyor.
Kısacası: Sorun yoksa kullanmaya devam et, ilk belirtilerde değiştirirsin.
Haklısınız. Normal nozzle'lar bildiğiniz gibi 30-40 tl bandında. Quick Swap nozzle'lar bunun 25-30 katı fiyata sahip. Normal nozzle olsaydı çoktan değiştirirdim. Şimdilik sorun yaşamadığımdan kullanmaya devam edeceğim.
Daha önce robo90 ekibine Quick Swap nozzle'ı söktükten sonra termal macun uygulaması yapıp mı takmalıyım sorusuna evet cevabı aldığımda ürünü satın aldım ve kullandım. Çok az sürmeme rağman 1 ay sonra nozzle tıkanması sebebiyle nozzle'ı tekrar söktüğümde termal macunun kuruduğunu fark ettim. Bu durumun fayda yerine zararının bile olabileceğini düşünüyorum. Kuruyan termal macun yalıtkanlık özellik göstereceğinden ısı iletimin azalacağı kanısındayım. Tabi ki konunun uzmanları daha iyi bilir.