Genel Tartışma

Teflon Boru Değişimi

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
02.12.2025 22:59
4 Yanıt
65 Görüntülenme

Creality K1 yazıcım var. Teflon borusu zamanla pnömatik kısmından 1mm 1mm kopa kopa kısaldı.

Yenisini aldım fakat aynı iç çapa sahip değildi.

Orijinali 3mm iç çap ve 4mm dış çapa sahipti. Yeni aldığım 2mm iç çap ve 4mm dış çapa sahip.

Bu durumda borunun et kalınlığı daha fazla oluyor ve daha zor bükülüyor. Bu da pnömatiği zorluyor.

Ayrıca iç çapı az olduğundan filament daha zor ilerliyor. Özellikle TPU.

Piyasada hep 2mm iç çap ve 4mm dış çapa sahip teflon borular mevcut.

Özetle 3mm iç çap ve 4mm dış çapa sahip teflon boru satan bir satıcı önerir misiniz?

Yanıtlar 4

erolblt

Robotistan’da vardı ama stok bitmiş görünüyor. İstersen bir arayıp sor, bazen sitede “yok” görünse bile depoda kalan olabiliyor. Bir de pnömatikçilerde şansını dene, bu tarz özel ölçü PTFE borular bazen orada bulunabiliyor. Çok yaygın bir ölçü olmadığı için biraz araştırmak gerekiyor maalesef.

Robotistan ürün linkini de eliyorum sorabilmeniz için ; https://www.robotistan.com/ptfe-tup-3-4mm-1m?language=tr&h=7862db70&_sgm_campaign=fcs_c12e1a8d78000&_sgm_source=11349%7Cproduct&_sgm_action=search&_sgm_term=ptfe+teflon+boru&_sgm_pinned=false

HectorSalamanca

Evet çok yaygın bi ölçü değil. Genelde satıcılar 2/4 satıyor. Bi Robotistana sorsam iyi olur. Teşekkürler

3dprinter.58

@HectorSalamanca bizim creality hi combo nun kutusunda yedek çıktı bı kontrol edin derim

HectorSalamanca

@3dprinter.58 Alalı yaklaşık 2 sene olacak, bende çıkmadı malesef. Elimde sadece yazıcıya takılı olan var.

Yine orjinalini taktım. İç 2,dış 2mm olan boruyu da 2-3 cm'lik kestim ve elektrik bantıyla bantlayarak ek yaptım.

Ek yeri filament sensörünün olduğu tarafta olduğu için hiç engel olmadı. Zaten kısa bir parça. 

Bunu da bu şekilde çözdüm. Başka zaman denk gelirse yenisini alırım artık :)