Açık kasa yazıcıda ABS basmak mümkün mü basan oldumu
Açık kasa yazıcıda ABS basmak mümkün mü
Açık kasa yazıcıda ABS basmak mümkün mü
Yanıtlar 6
Açık kasa yazıcıda ABS basılır ama eziyet 😅
Cereyan görürse warping yapar, katman atar. Küçük parça olur, büyük iş sinir.
En mantıklısı ya enclosure ya da direkt PETG.
Bazı baskılarda kapalı kasa bile bazen yeterli olmuyor.
Bence de PETG gibi bi alternatif varken açık kasada ABS ve ASA'yı önermem.
Baskı almak tabii ki mümkün, ancak daha stabil ve sağlıklı sonuçlar için kapalı kasa ya da hava akışının olmadığı bir ortam tercih etmek gerekiyor. Ortamda hava akışı varsa baskıda çatlama, katmanlarda ayrılma ve yüzey yapışma sorunları gibi problemler daha sık ortaya çıkabiliyor.
Bambu a1 ile pc/abs baskı denedim sırf macera olsun diye şöyle ki tablada yapıştırıcı ile yaklaşık 1 saatlik baskıyı sorunsuz aldım ama 1 saati geçen baskılarda kesinlikle sonuç hüsran 😅 minimalist şeyler basılabilir tabi cam pencere kapalı ve yazıcının yanına uğramadan o yüzden çok fazla önermiyorum😉👍
ABS filament ile açık kasada baskı almak mümkün ancak sonuçlar büyük ölçüde ortam şartlarına bağlı oluyor. Ortam sıcaklığı sabit değilse ve hava hareketi varsa baskı sırasında uğraştırabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca izole, hava akışının olmadığı bir ortamda baskı almak çok daha tutarlı sonuç veriyor.
@3dprinter.58 ABS Filament baskı ile ilgili bilgilendirme amaçlı bir blog yazısı ekledik.
Link : https://www.3dprinterdestek.com/blog/abs-filament-nedir-ve-neden-catlama-yapar/72