Tree Support mu Normal Support mu? Hangi Parçada Hangisi Mantıklı?

Genel Tartışma

Tree Support mu Normal Support mu? Hangi Parçada Hangisi Mantıklı?

Konuyu Açan
gulayky
🏅 Destekçi
29.12.2025 15:51
5 Yanıt
52 Görüntülenme
Bu konuda siz nasıl ilerliyorsunuz? Hangi parçalarda Tree Support, hangi parçalarda Normal Support daha iyi sonuç verdi?
Özellikle yüzey kalitesi, destek izi ve sökme kolaylığı açısından deneyimi olanlar paylaşırsa çok faydalı olur.

Yanıtlar 5

Emresoft

@gulayky ufak bir kısım desteklenmesi gerekiyorsa tree yapıyorum düzlemsel bir kısımda biraz büyük boyuta sahipse normal kullanıyorum z ofseti 0.275 yapıyorum destek işlem sonunda kolaylıkla sokuluyor ama tabi her baskıdan baskıya değişir durum 

HectorSalamanca

Figürlerde veya yüksek modellerde ağaç destek kullanılması en mantıklı olanıdır. Hem zamandan hem de filamentten tasarruf etmiş olursunuz. 

Ağaç desteğin daire yapısı sebebiyle mukavemeti çok iyi.

Taban alanları normal desteğe göre daha küçük olduğundan yüksek hız ve ivmelerde dezavantajlıdır. 

Paylaştığım görsellerdeki ayarlarla ben sorun yaşamıyorum. Dilerseniz kullanabilirsiniz.

destek ayarları2.png
destek ayarları2.png
37,48 KB
destek ayarları.png
destek ayarları.png
103,24 KB
resin_lover

Her baskı için ağaç kullanıyorum ben. En güzel randımanı o veriyor ve daha sonra temizlemesi gerçekten kolay oluyor.

@resin_lover  şu ana kadar bende hep ağaç kullandım çıkartması dediğiniz gibi kolay oluyor o yüzden hiç diğerini denemedim.

erolblt

Konu ile ilgili bir blog yazısı hazırladık. Umarız faydalı olur ve sorularınıza yanıt verir.

https://www.3dprinterdestek.com/blog/3d-yazicida-destek-ayarlari-nasil-yapilir-test-modeli-stl-ile-dogru-support-ayari/109