Kabartma Yazı Ayarı İçin Yardım

Yazılım ve Slicer

Kabartma Yazı Ayarı İçin Yardım

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
11.01.2026 01:44
5 Yanıt
20 Görüntülenme

Merhabalar,

10 cm çapında bir silindire kabartmalı yazı ekledim. Yazı yüksekliği 11 mm, kabartması 1 mm ve baskının katman yüksekliği 0.14 mm 

Burdaki sorunum fotoğrafta da görüldüğü gibi desteklerin etkili olamaması ve bu nedenle en alt kısımalarının bozulması veya sarkması.

Modeldeki diğer desteklerin alt ve üst z mesafe ayarının en ideali 0.26 mm olduğundan bunu değiştirmek istemiyorum. Destek nesne xy mesafesi : 0.7 mm. 

"Değiştirici ekle" veya "Destek uygulayıcısı ekle" ile de destek ayarları da değiştirilemiyor. 

Yaptığım değişiklikler (Henüz denemedim):   Kabartma 0.8 mm   Destek nesne xy mesafesi : 0.4 mm  Bir sonraki baskıyı bu ayarlarla alacağım. Çözülür mü bilemiyorum.

Yardıma ihtiyacım var. Bilgisi olan yardım edebilirse sevinirim.

Ekli Dosyalar
help.png
help.png
754,21 KB

Yanıtlar 5

Emresoft

Ürünü kesebilirisin yani o hata yapacagi yerin biraz daha üzerinde kesip sadece o kısmı bassın hem denemiş hemde hataları görmüş olursun 

HectorSalamanca

Evet olmazsa öyle deneye deneye bulacağım

Emresoft

Üç dört kere cut yaparsın cozersin abi bende öyle yapıyordum özellikle sıkıntılı yeri görmek için yirmi dklik bask veriyordum bakıyordum sorun yoksa hepsini gönderiyorum

Emresoft

hocam ne yaptınız denediniz mi bir şey geldi aklıma ağaç destek kullanıyorsunuz ama sanki ince ağaç secilmemiş gibi stl dosyasını gönderirseniz kendimde bir şeyler denemek istiyorum

HectorSalamanca
Henüz denemedim. Yarın deneyeceğim. 3mf dosyasını paylaşıyorum. 
3MF
deneme.3mf
90,54 KB