BambuLab A1 gerçekten en iyisi mi?

Bambu Lab

BambuLab A1 gerçekten en iyisi mi?

HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
14.01.2026 14:10
6 Yanıt
23 Görüntülenme

Merhabalar,

3d yazıcı sektöründe BambuLab tartışmasız şu anda lider marka olarak göze çarpıyor. BambuLab'in en çok satan ürününün de A1 olduğunu düşünüyorum.

Hal böyleyken yeni 3d yazıcı dünyasına giriş yapmak isteyen kişiler direkt BambuLab A1 Combo alıyor.

BambuLab A1 Combo gerçekten en iyisi mi?

Kullanıcı yorumlarında çok sayıda A1 problemi göz önüne çıkıyor. Bu durum, A1'in piyasada çok olduğundan mı kaynaklanıyor bilemiyorum.

Demek istediğim, yoksa A1 nadir problem çıkartıyor ama piyasada sayısı çok olduğu için mi çok problemliymiş gibi göze batıyor.

Birden fazla çeşit yazıcıya sahip olan bazı A1 kullanıcıları muhakkak bu konuya daha da açıklık getirecektir.

Görüşüm, yazıcının sadece iyi baskı almasının değil, sık sorun çıkartmaması, fiyat performans ürünü olması, bakım ve parça tedariğinin uygun ve kolay bulunabilir olması yönündedir.

Yanıtlar 6

Emresoft

abi ben aldım memnunum ama şunu demek lazım bambu piyasaya apple gibi girdi ama temel androidde kuruldu

yldrm3dcraft

piyasada üretim için f/p ürünü olduğundan her yüklü sipariş usulü çalışsanların tercihi buda piyasada diğer yazıcıdan 1 iken 10 adet a1 olmasına yol açıyor her düşük bütçetli fakat fazla bilgisi olmayan bile tercih ettiğinden dolayıdır @HectorSalamanca 

Ben de Bambu lab A1 sipariş verip beklemeye geçenlerdenim. Açıkçası tam da ikinci söylediğiniz seçenek olduğunu düşünüyorum. O kadar çok kişi satın almış ki meydana gelen arızaları okuyunca sanki kronik problemliymiş gibi geliyor. Bence kronik arızalı olsaydı piyasaya da yansırdı bu. Kimsenin Bambu fanboyluğu yapacağını sanmıyorum. Aksine bir ara gelen bir güncelleme ile 3. parti dilimleyicilerin erişimini reddetmiş Bambu lab. Sebep olarak güvenlik güncellemesi demiş ama millet ayaklanmış yarın bir gün kendi ekosistemini bana aylık abonelik ile dayatarsın benim yazıcım çöp olur demişler. Şu anki durumu 3. parti slicerlara izin veriyor ama uyarıyor herhangi bir şekilde 3. parti kaynaklardan sebepli arıza oluşursa ben karışmam diyor. Yani kimsenin fanboyluk yaptığini da düşünmüyorum. Elbette 3d yazıcılar hassas, problemlerin bazıları dandik flament bazıları da uygun olmayan tekniklerden kaynaklı arızalar olabilir. Yoksa ben de sorun çıkarmıyormuş diye tercih edenlerdenim. 

Buraxel

A1 ile başlayan biri olarak kesinlikle pişman değilim😅 kronik hotend ısıtıcının arka tarafındaki vida gevşeme haricinde bir problem yaşamadım çok şükür 1700 saatlerdeyiz şuan üzerinden çıkan hotenti sertleştirilmiş çelikle değiştim ve extruder  değiştim başka da bir sorun yaşamadım  açık kasa ve rutin bakımlarını yapmak kolay ilerleyen zamanda neler getirir neler götürür bilmiyorum özetle şuan çok memnunum ayrıca bambunun eko sistemini ben şahsen beğeniyorum 

erolblt

Bana bu durum biraz geçmişte yaşanan bazı örnekleri hatırlatıyor. Yaklaşık 5–6 yıl önce Two Trees Bluer adında bir firma piyasaya girmişti. O dönemlerde piyasada daha çok Creality konuşuluyordu. Ancak Two Trees Bluer; dokunmatik ekranı, renkli arayüzü ve fiyat/performans dengesiyle Türkiye’de ciddi satış rakamlarına ulaşmıştı, hatta satış rekoru kırdı diyebilirim.

Fakat yazıcılarda bazı standart kronik sorunlar vardı. Özellikle tabla termistörleri sık arızalanıyordu ve çoğu zaman servis müdahalesi gerekiyordu. O dönem biz de birçok yazıcının termistörünü kendimiz değiştiriyorduk. Her cihazda olmasa da, AR-GE süreci tam olgunlaşmadığı için bu tür hatalar kullanıcıların tepkisini çekti. Zamanla marka önce eleştirilmeye, ardından da piyasadan silinmeye başladı.

Buradan çıkardığım sonuç şu: Creality çok uzun süredir bu sektörün içinde olan bir firma. Ancak kullanıcılar zamanla yenilik, kolaylık ve daha az sorun istiyor. Bunu son dönemde Bambu Lab oldukça iyi başardı. Kolay kurulum, daha stabil çalışma ve Creality’ye kıyasla daha az hata yaşanması, kullanıcıların bu markaya yönelmesine neden oldu. AR-GE’si daha iyi yapılmış bir yazıcı olduğu için şu an sorun sayısı da görece az gibi duruyor.

Tabii bu benim geçmişte yaşadıklarım ve bugünkü tabloya bakarak yaptığım bir değerlendirme. Farklı düşünenler mutlaka olacaktır. Şu an aldığım geri bildirimlere göre Bambu Lab piyasada güçlü bir konumda ama “en iyisi” demek zor. Creality yeni bir atak yapıp tekrar liderliği alabilir ya da Snapmaker gibi markalar yakın zamanda piyasayı daha da zorlayabilir.

Sonuç olarak şu an Bambu Lab güçlü bir konumda gibi dursa da, rekabet her zaman biz kullanıcılar için iyidir. Firmalar birbirini zorladıkça hem fiyatlar dengeleniyor hem de daha kaliteli ve sorunsuz ürünler ortaya çıkıyor.

Şimdi şöyle bir durum var. Benim ilk yazıcım Creality Ender3 v2 idi. Slicer olarak cura kullanıyordum. Ve en ince ayarlara kadar manuel olarak ayar yaparak başladım 3D olayına. Araştıra araştıra ayarların bir çoğunun ne işe yaradığını belki kilolarca filamenti boşa harcayarak öğrendim. (Hala da öğrenmem gereken çok şey olduğunu düşünüyorum.) En son Deathstroke maskesi basmıştım. Daha sonra bu işe devam etmek istediğime karar verdiğimde A1 henüz çıkmıştı. Ön sipariş açıldıktan 2 gün sonra falan sipariş verdim. Ülkeye giren ilk A1'lerden biri bendedir o yüzden. :) Peki ben A1 aldıktan sonra hiç problem yaşamadım mı? Tabii ki yaşadım. Ama Cura kullanırken her ayarı ince ince yapmayı belli bir ölçüde öğrendiğim için eninde sonunda bütün sorunları halledebildim. Cihazın stabilitesine gelecek olursak, yapan mühendisten Allah razı olsun olabilecek bütün problemleri önceden görüp hepsi için bir çözüm üretmiş. Buna rağmen hala sorun yaşayabilir misiniz? Tabii ki evet. 3D konusunda her zaman aklınızda bulunması gereken şey, sorun çıkabileceği olması. Makine dünyanın en hızlı yazıcılarından biri. Ama bana sorarsanız ilk zamanlar meraktan kullandığım yüksek hız modunu artık neredeyse hiç kullanmıyorum. Çünkü ben kendi ayarlarımı ona göre yapıyorum. Yazıcı bir enstrüman siz de bir sanatçısınız. Bundan sonrası onunla ne yapmak istediğinize kalıyor.